Zemřel Victor Steeman

Dvaadvacetiletý Victor Steeman podlehl zraněním, která utrpěl následkem nehody, jenž se odehrála v prvním závodě WorldSSP300 v portugalském Portimau.

Během prvního závodu v Portimau měl Victor Steeman nehodu ve čtrnácté zatáčce okruhu do níž bylo zapojeno více závodníků. Závod okamžitě zastavily červené vlajky a na místo vyrazila zdravotní služba. Steeman byl ošetřován přímo na trati a následně v lékařském středisku okruhu.

Než byl Nizozemec vrtulníkem převezen do nemocnice ve Faru, lékaři ho uvedli do umělého spánku. Podle očitých svědků musel být dvakrát oživován. Jeho zranění hlavy byla velmi vážná. Ještě v sobotu večer podstoupil ve Faru operaci hlavy. Přes veškerou snahu zdravotnického personálu okruhu, maršálů a zaměstnanců nemocnice, Victor Steeman svým zraněním podlehl.

V prohlášení Steemanovy rodiny se uvádí: „Nyní se stalo něco, čeho jsme se jako rodiče motocyklového závodníka vždy obávali. Náš Victor nemohl tento poslední závod vyhrát. I přes nesnesitelnou ztrátu a zármutek jsme nesmírně hrdí na to, že se s vámi můžeme podělit o to, že náš hrdina svým odchodem dokázal zachránit pět dalších lidí tím, že daroval své orgány. Rádi bychom všem poděkovali za to, že jste s námi poslední dny byli. Náš Viktor nám bude nesmírně chybět.”

Victor Steeman měl letos vynikající sezonu FIM Supersport 300 a do portugalského kola nastupoval s matematickou šancí na zisk titulu mistra světa. Se čtyřmi vítězstvími, pěti umístěními na stupních vítězů a třemi pole position si v této sezoně připsal dvanáct bodovaných umístění ze čtrnácti závodů. Do historie se zapsal také pole position na okruhu Barcelona-Catalunya, čímž se stal jezdcem s nejvyšším počtem pole position ve třídě World Supersport 300.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist