Z Austrálie veze Kawasaki Intermoto šest bodů za desáté místo

Do úvodního podniku v Austrálii zasáhli také jezdci české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres Lucas Mahias a Patrick Jacobsen. V kombinaci časů tří volných tréninků získal Američan Jacobsen celkové šesté místo, Francouz Mahias byl sedmý. V kvalifikaci zůstal Mahias na svém, když se do závodu kvalifikoval jako sedmý, Patrick Jacobsen bohužel zaznamenal až třináctý čas a start z páté řady. První závod sezony nakonec Lucas Mahias nedokončil, Patrick Jacobsen bodoval desátým místem.

Těsně před úvodním závodem sezony tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres předělával systémy obou motocyklů Kawasaki na loňské verze, protože měli v průběhu příprav technické problémy. Ty ale neskončily a v samotném závodů došlo i na pneumatiky, které v Austrálii potrápily řadu týmů.
Francouzská posila týmu Lucas Mahias v průběhu klání figuroval na třetím místě za dvojicí MV Agusty Julesem Cluzelem a Lorenzem Zanettim. Bohužel mu začaly odcházet pneumatiky, které sjel až na kord u něhož došlo k porušení a proto musel do boxů z velmi nadějné pozice.

Podobné to bylo také u Patricka Jacobsena, jehož pneumatiky rovněž dostaly co proto, ale závod Američan stačil dokončit na desáté pozici a tak pro tým získal prvních šest bodů.
„Lucas si věřil na stupně vítězů, ale na to se historie neptá. Je to hodně frustrující, ale takové už jsou závody. Kruté a krásné zároveň. Z Austrálie přesto nejedeme úplně s prázdnou. Patrick Jacobsen dokázal vybojovat alespoň body za desáté místo. Sezóna teprve začala a tým se teď soustředí na další závod. Děkujeme moc všem v týmu za tvrdou práci a všem doma za podporu,“ uvedl manažer týmu Josef Kubíček.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist