Tým PTR se zaplňuje

Manažer britského supersportového týmu PTR Simon Buckmaster sice ztratil na příští sezonu oba dva své lídry: Julese Cluzela - vicemistr světa 2012, odešel do superbikového týmu FIXI Crescent Suzuki - a Sama Lowese - letos třetí v MS -, zamířil do ruské stáje Yakhnich Motorsport -, kde pojede mistrovský motocykl z roku 2011 Yamaha, ale nyní přivítal do svého týmu další dva jezdce.

Maďar Imre Toth a Ital Luca Marconi byli prvními dvěma jezdci, kteří se stali členy nově budovaného týmu PTR Honda na rok 2013.
Třetím je 21-letý Španěl Nacho Calero, který přichází z mistrovství Evropy STK 600. Valenčan Calero obsadil v právě skončeném šampionátu místo 9., když byl dvakrát odmávnut šachovnicovým praporkem jako druhý - v Imole a v Assenu.
Čtvrtým pilotem týmu, který bude sedlat motocykl Honda CBR 600RR připravovaný od Performance Technical Racing, je Rakušan David Linortner. Ten na sebe upozornil startem s wild card na Nürburgringu, kde obsadil 8. místo. Jinak jezdil 21-letý Vídeňák závody německého šampionátu IDM, kde získal bronz. Jeho manažer Günther Knobloch chtěl nastoupit do šampionátu 2013 s vlastním týmem, pak ale zjistil, že zaplacení sponzorského příspěvku Simonu Buckmasterovi vyjde laciněji, než závodění s vlastní stájí. Navíc co se týká materiálu, tak PTR je supportovým týmem Hondy a k takovému materiálu by se Linortner prostě nedostal. 

Tým PTR manažera Simona Buckmastera ovšem ztratil na příští rok velmi důležitého partnera a sice polský černouhelný důl "Bogdanka", jenž se dostal do obrovských finančních problémů a nebude už, jako v minulých sezonách, titulárním sponzorem tohoto britského supersportového týmu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist