Pro Intermoto získal Jacobsen letos první stupně vítězů

Český tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres nastoupil do druhého podniku mistrovství světa supersportových motocyklů s dvojicí Patrick Jacobsen a Lucas Mahias. Američan Jacobsen do závodu na sedmnáct kol startoval šestý a pro českou stáj získal letos první umístění na stupních vítězů v podobě třetího místa. Francouz Mahias startoval pátý a cílem projel na čtvrté pozici. V průběžném hodnocení je Američan čtvrtý, Francouz devátý.

Američan Patrick Jacobsen od prvního tréninku atakoval nejlepší časy a v kombinaci tří volných jízd obsadil druhé místo, když pouhou desetinu ztrácel na britského závodníka Smithe z Pata Hondy. Do kvalifikace nastupoval s velkým odhodláním, ale v klíčovém okamžiku spadl a jeho maximum na kolo mu stačilo na start z šesté pozice.
V závodu znovu dokazoval, že je talentovaným závodníkem a ještě v posledním kole jel druhý. Těsně před cílem ale za sebou neudržel Turka Sofuogla, který jej porazil rozdílem dvaatřiceti tisícin. Američan tak bodoval třetím místem v cíli. „V závěru už moje pneumatiky nefungovaly jak by měly neboť jsem musel hodně tvrdě jezdit v polovině závodu, abych se chytil Cluzela a Wilairota.“ prozradil Patrick Jacobsen.

„Poslední tři kola tak byla hodně náročná. V poslední zatáčce jsem udělal chybu a Sofuoglu se dostal přede mě. To by se mi už příště stát nemělo. Bylo by skvělé, kdybychom závodili o pódium každý víkend a určitě to možné je.“
Čtvrtý v cíli Francouz Lucas Mahias si v závodě vedl rovněž dobře. Stejně jako ostatní, také on využil odstoupení Julese Cluzela nebo Kyle Smithe, aby se posunul pořadím a rozhodně měl na to, aby získal umístění na stupních vítězů, alespoň tak to vidí manažer týmu Josef Kubíček, který na toto téma řekl: „Pochopitelně jsem velmi spokojený s pódiovým umístěním. To ale mohl získat i Lucas, ovšem před ním měl crash Zanetti a náš jezdec trochu ztratil a už nebyl schopen tuto „dírku“ zalepit.“
V soutěži týmů je Kawasaki Intermoto Ponyexpres na průběžném čtvrtém místě, jen deset bodů za vedoucí MV Agusta Reparto Corse, osm bodů za Kawasaki Puccetti Racing a jeden bod za Core“ Motorsport Thailand, což je tým vítěze thajského závodu a dnes národního hrdiny Ratthaparka Wilairota.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist