Pelikánová věří, že to bude v Jerezu už mnohem lepší

Češka Alexandra Pelikánová obsadila v závodu Last Chance Race osmnácté místo a nepostoupila do hlavního nedělního závodu v rámci závodního víkendu světového šampionátu Supersport 300 v italské Imole. Další šanci bude mít Pelikánová v termínu 7. až 9. června ve španělském Jerezu.

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelkánová využila sobotní volný trénink k úpravě nastavení svého motocyklu Kawasaki Ninja 400 a zároveň pokračovala v seznamování se s italskou tratí, na kterou se v rámci závodního víkendu světového šampionátu World Superbike vydala poprvé v kariéře. V tréninku opět zlepšila své maximum o více než sekundu a zajela čas 2'15,074 sekundy, kterým si zajistila sedmadvacáté místo v hodnocení skupiny B kategorie Supersport 300. V následujícím Superspole svůj čas nedokázala vylepšit a do sobotního závodu “Last Chance Race“ startovala z dvaadvacátého místa.

„V ranním tréninku se nám podařilo vylepšit nastavení motorky a zrychlit, ale ne tolik, kolik jsem si představovala,“ uvedla devatenáctiletá rodačka z Brna. „V závodu o postup jsem dobře odstartovala a předjela asi pět jezdců. Potom jsem ale udělala pár drobných chyb a propadla se dozadu. Po několika kolech, kdy jsem jela kolem patnáctého místa, jsem se nevešla do poslední šikany a musela dost zpomalit, čímž jsem se připravila o možnost bojovat se skupinkou jezdců o lepší umístění. Závodní víkend nedopadl podle mých představ, ale slibuji, že v Jerezu to bude úplně o něčem jiném,“ dodala závěrem osmnáctá v cíli Alexandra Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist