Pátá řada pro Scassu i Marina

Tento víkend se další závod MS Superbiků přesunul do Ruska na okruh nedaleko města Volokolamsk – Moscow Raceway. Nepředvídatelné počasí nakonec ovlivnilo sobotní kvalifikaci, když hned na začátku jízd začalo pršet, a jezdci týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres nemohli řádně vyzkoušet nastavení svých motocyklů a zlepšit své umístění z předchozího dne.

Na okruhu dlouhém necelé čtyři kilometry se opět představili Luca Scassa a Florian Marino, zatímco Davidu Salomovi jeho zranění stále neumožňuje účastnit se závodů. Při páteční kvalifikaci Florian a Luca obsadili třinácté a patnácté místo.

Kvůli dnešním podmínkám na trati, kdy mokrá kvalifikace znemožnila dosažení lepších výsledků oproti včerejšímu dni, je tento výkon určující i pro postavení na startovním roštu před nedělním závodem a oba jezdci tak budou startovat z páté řady.
Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres): „Trať je pro mě nová, takže si to tu chci hlavně zkusit. Včera ráno bylo sucho, odpoledne jsme použili tvrdé pneumatiky, abychom nastavili motorku. Když jsme nasadili měkké gumy, začalo pršet a nemohl jsem zajet rychlé kolo. Dnes ráno opět pršelo, teď odpoledne taky, takže se stále necítím jistý a navíc máme pořád problém s předkem. Doufám, že zítra bude sucho a budu si moct závod užít. Když ne, budu alespoň doufat v nějaké body."

Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres): „Trať se mi popravdě řečeno moc nelíbí a je pro mě celkem obtížná. Navíc se nám kvůli počasí nepodařilo vyzkoušet, co jsme chtěli. Nicméně na tom budu s mechaniky až do zítra pracovat, abychom našli optimální řešení.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist