Jacobsen získal pro Intermoto bronz

V sedmém závodu sezony zaznamenal úspěšný výsledek americký závodník Patrick Jacobsen, který závodí v barvách české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres. Cílem závodu třídy Supersport projel na třetí pozici za vítězem klání v Misanu Julesem Cluzelem a druhým v pořadí Michaelem van der Markem.

Američan Patrick Jacobsen startoval do závodu osmý, ale předvedl perfektní start a už v prvním kole byl na čtvrtém místě. Od pátého kola závodu jel dokonce druhý, ale po souboji s jezdcem Hondy VD Markem se nakonec musel spokojit s třetím místem, které si bezpečně uhlídal až do konce závodu.
S šestnácti body za třetí místo má v průběžném hodnocení celkem 56 bodů a to mu nyní stačí na sedmou příčku. „Myslím, že jsme v nastavení motorky nalezli pár věcí, jenž o něco víc sedí mému stylu jízdy a myslím si, že se každým závodem zlepšujeme,“ uvedl Patrick Jacobsen.

„Byla to pro mě další naprosto nová dráha, ale motorka se v závodě chovala výborně a jen jsem nedokázal zůstat s Cluzelem, který měl hned v úvodu velký náskok. Dělal jsem co bylo v mých sílách a domů přivezl pozici na stupních vítězů, moji vůbec první. Jsem za to moc rád,“ dodal Američan.
Druhý jezdec týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Florian Marino v závodu bojoval s přilnavostí přední pneumatiky a závod dokončil na sedmém místě. V průběžném hodnocení tak nadále zůstává na třetím místě. Holanďan Toni Coveňa byl osmnáctý a z Misana odjíždí bez bodu. Průběžně je dvaadvacátý.

Osmý závod sezony pojede trojice jezdců týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres 6.července v portugalském Portimau.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist