Intermoto: Druhá řada pro Scassu

V závěrečné kvalifikaci vybojoval Luca Scassa za šesté místo druhou řadu na startovním roštu a je připraven na 21 kolový závod v Assenu v neděli 28. dubna.

Stejně jako všichni jeho spolujezdci mohl Luca využít pouze jeden den na suché trati, aby se pokusil dostat na co nejlepší startovní pozici. Luca věří, že z druhé řady může mít velkou šanci na další silný závěr závodu, pokud se ve warm-upu podaří vylepšit nastavení a poté dobře odstartovat.

Florian Marino jede v Assenu jako druhý jezdec za tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres vzhledem k tomu, že jezdec David Salom se stále zotavuje ze zranění ruky. Florian po prvních zkušenostech s týmem v Aragonu vylepšil svůj výkon v kvalifikaci a je nyní osmý na roštu a startuje ze skvělé třetí řady. V Aragonu, při své první jízdě za tým, byl na startovním roštu patnáctý, protože několik měsíců neseděl na motocyklu.

Luca si v minulém závodě zajistil úžasné třetí místo a Florian doufá, že v nedělním závodě v Assenu získá co nejvíce bodů poté, co ho v minulém závodě ve Španělsku vyřadil jiný jezdec.
Luca Scassa:Dnes jsme kvůli včerejšímu přizpůsobení na mokro začínali s odlišným nastavením motorky než obvykle. Zkusili jsme něco měkčího a postupně jsme se dostali k nastavení, které používáme normálně. Výsledky jsou dobré a jsem schopen jet takhle rychle šest nebo osm kol. Ještě nám chybí pár drobností v nastavení, ale na závod budeme připraveni. Pouze musíme udělat některé změny pro warm-up, abychom viděli, jestli je možné sundat na čase dvě nebo tři desetiny. To by mělo stačit, abychom byli schopni konkurovat ostatním.”
Florian Marino: „Kvalifikoval jsem se na celkem dobrém místě a jel jsem celý trénink sám bez kohokoliv dalšího, tudíž jsem rád, že jsem držel celkem stálé tempo. Toto je pro nás dobré a uvidíme, čeho budeme zítra schopni. Motorka na trati nepracuje špatně a pracovat s mým týmem je skvělé. Doufám, že odstartuji rychle, normálně se mi to daří. Oproti Aragonu stojím na startovním roštu mnohem více vepředu, takže uvidíme, jestli budu schopný zůstat za dalšími jezdci ve vzduchovém pytli a být co nejdéle blízko předních pozic. Opravdu bych chtěl závod dokončit a získat dobrý výsledek. Doufám, že do mě tentokrát nikdo nevrazí!“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist