Vicemistr II. v IDM – Kopecký slaví skvělý výsledek

První říjnový víkend vyvrcholila sezóna Sidecáristů na Německém Oscherslebenu. V rámci sidecárového festivalu, kde diváci mimo jíné mohli shlédnou i dva závody mistrovství světa, se představil i Ondřej Kopecký, který po boku Markuse Schweglera startuje v mezinárodním mistrovství německa (IDM). Ti k poslednímu dvojzávodu přijížděli na třetí pozici celkového hodnocení s minimálním odstupem na druhého Reevese s teoretickou šancí na titul.

Po startu z šestého místa a záváhání v prvním kole zůstali ve skupině bojující o páté až osmé místo. Za celých 14 kol nenašli recept na srdnatě bojujícího Slovince Remseho a v cíli z toho bylo páté místo. Jedenáct bodů do celkového hodnocení stačilo k jistotě zisku třetího místa s teoretickou šancí na titul vícemistra.

Osminásobný mistr světa Tim Reeves nezaváhal a poslední závod vyhrál čímž si zajistil titul vícemistra. Třetím místem v posledním závodě si titul v IDM zajistil Jozef Sattler s Lucou Schmidtem. Markus SchweglerOndřejem Kopeckým poslední závod sezóny dokončili na šestém místě. Tento výsledek již nemohl nic změnit na historickém úspěchu českého Sidecárového sportu.

Ondřej Kopecký k závodu uvedl „Před sezónou jsme tajně doufali v top five. Po první polovině se pomalu pasovali za vícemistry, ale konečné třetí místo je v konkurenci IDM naprostá PECKA. Za úspěchem stála hlavně technika, která nás nezradila ani v jednom závodě. Třetí místo jsme mohli slavit již po předposledním závodě a to co následovola posléze jsme ještě nevstřebali. Asi nikomu z nás zatím nedošlo, jakého jsme dosáhli úspěchu. Tímto by jsme chtěli poděkovat všem, kteří nás podporují, fandí nám a hlavně týmu Motorsport KONIGSWARTHA.“

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist