První závod vyhrál Masaki, který je zároveň vítězem letošního ročníku

První závod víkendu v Aragonii jeli jezdci Rookies Cupu na patnáct kol. O celkové vítězství bojoval Japonec Kazumi Masaki, Turek Can Öncü a Španěl Aleix Viu. Součástí závodního pole je také český zástupce Filip Salač, jemuž sezona nevyšla kvůli zranění. Sobotní závod vyhrál Japonec Masaki, jenž je zároveň vítězem jedenáctého ročníku. O zbývající pozice budou jezdci bojovat v neděli během posledního klání roku.

Z první řady startoval Can Öncü, Kazuki Masaki a Aleix Viu. Všichni tři bojují o celkové vítězství v pohárové soutěži. Druhá řada a trojice Deniz Öncü, Adrian Carrasco a Steward Garcia. Třetí řada je s jezdci Filip Salač, Ai Ogura a Sean Kelly.

V nájezdu do druhého kola vedl závodní pole Kazuki Masaki, druhý jel Can Öncü, třetí byl jeho dvojče Deniz Öncü, čtvrtý jel Aleix Viu, pátý Ai Ogura a na šesté pozici byl Filip Salač. Jezdci Giannini a Faber dostali informaci, že ulili start, takže budou muset projet boxovou uličkou. V závodu už nepokračoval Brazilec Kawakami, který ve druhém kole havaroval.

Po pěti kolech bojoval o vedoucí pozici Japonec Masaki s Turkem Can Öncü. Za nimi jela v mírném odstupu dvojice Ai Ogura a Aleix Viu. Deniz Öncü byl pátý, Filip Salač zůstával šestý a osm desetin měl za sebou Brita Skinnera.

Druhou polovinu klání zahájil včele závodního pole Can Öncü následován Japoncem Masakim, Španělem Viu a Turkem Öncü. Filip Salač pokračoval na šesté pozici, před sebou měl Ai Ogura a stále byl ve skupině bojující o vítězství v závodě, popřípadě pozice na stupních vítězů. Gabriele Giannini uviděl černou vlajku za neprojetí boxovou uličkou za ulitý start.

Pět kol před cílem vedl Aleix Viu, jenž si na zadním kole vezl Japonce Masakiho, Oguru, Cana Öncü, Filipa Salače a Denize Öncü. Nikdo neměl nic jisté, protože jednotlivé jezdce dělily desetinky a každá chyba mohla rozhodnout celý šampionát. Každý jel ale na maximum, takže bitva jen gradovala. Do posledního kola najížděl Japonec Masaki jako první.

Závod vyhrál Kazuki Masaki a protože byl Turek Can Öncü pátý v cíli, je už nyní Japonec vítězem jedenáctého ročníku Red Bull Rookies Cupu. Na druhém místě projel cílem Ai Ogura, třetí v cíli byl Španěl Aleix Viu. Český závodník Filip Salač závod dokončil na šestém místě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist