Poslední závod sezony vyhrál Ital Di Giannantonio

V neděli jeli na dráze MotorLand Aragónu svůj druhý závod víkendu v Aragonii a zároveň poslední závod letošního ročníku jezdci Red Bull Rookies Cupu. Závod tentokrát proběhl bez větších problémů a plný počet bodů si na konto připsal italský závodník Fabio Di Giannantonio, který v celkovém hodnocení obsadil druhé místo. Vítěz seriálu Bo Bendsneyder po včerejším karambolu do závodu nastoupil a cílem projel devátý. Český závodník Martin Gbelec bodoval třináctým místem a svůj druhý rok v Rookies Cupu uzavřel na sedmnácté pozici.

Do poslední zatáčky závodu najížděli bok po boku šestnáctiletý Ital Fabio Di Giannantonio s čtrnáctiletým Japoncem Ayumu Sasakim. Nic nebylo rozhodnuto a o vítězi rozhodlo jen pár metrů jízdy po cílové rovince. Tam byl rychlejší Di Giannantonio, jenž vyhrál rozdílem pouhých dvanácti tisícin. Japonec Sasaki skončil druhý a na třetím místě se umístil vítěz kvalifikace a v sobotu třetí britský závodník Rory Skinner, který právě dnes slavil čtrnácté narozeniny.

Celkové druhé místo si už v sobotním závodu zajistil Fabio Di Giannantonio, takže hlavní pozornost směřovala na třetí příčku, protože tam byli hned tři zájemci, které dělil jeden jediný bod. Ve hře byl Ayumu Sasaki, Marc Garcia a Oscar Gutierrez, takže vzájemné pořadí v posledním závodu tuto hádanku jednoduše vyřešilo. Protože byl Japonec Sasaki v cíli třetí, třetí končí pohárovou soutěž i celkově.

Druhým rokem absolvoval Red Bull Rookies Cup Martin Gbelec, mladý český závodník, který byl během roku vidět v seriálech Alpe Adria a IDM. V prvních dvou závodech sezony nebodoval, protože v Jerezu vůbec nezávodil kvůli zranění. Poprvé jel závody až v Assenu odkud si odvezl pět bodů. Za celou sezonu jich nasbíral celkem šestatřicet, což mu stačilo na celkové sedmnácté místo.

Do posledního závodu nenastoupil čtrnáctiletý Španěl Aleix Viu, který byl v sobotu součástí hromadného pádu a po předběžném vyšetření na okruhu zamířil do nemocnice na podrobnější testy. Ty odhalily frakturu pánve, nohy a poranění žeber. Mladý jezdec se už ale teď nemůže dočkat až bude zpátky na motorce.

V říjnu proběhne výběr nových závodníků, kteří doplní startovní pole jubilejního desátého ročníku Red Bull Rookies Cupu.

Red Bull Rookies Cup – Závod (2)
Neděle, 27.září 2015 – MotorLand Aragón, Španělsko
Red Bull Rookies Cup Race 2 Aragon.PDF

Red Bull Rookies Cup 2015

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist