Druhý závod Hanika nedokončil

První mečbol Karel Hanika na dráze britského Silverstonu neproměnil. Ve druhém závodě český motocyklový jezdec juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cupu bojoval o vítězství, ale v posledním kole se dostal do kontaktu s jedním z jeho soupeřů a skončil na zemi.

Po startu jel na vedoucí pozici Jorge Martin těsně následován Italem Manuelem Paglianim a českým závodníkem a lídrem průběžného hodnocení Karlem Hanikou. Ve druhém kole už Karel Hanika vedl, ale o nějaké převaze se nedalo hovořit, protože hrozen jezdců v přední skupině se v každé zatáčce všemi směry přeléval a pozice se každou chvíli měnily.

V polovině klání na čtrnáct kol vedl Španěl Jorge Martin, na druhém místě byl jeho krajan Diego Perez, třetí Karel Hanika, čtvrtý Američan Joe Roberts, pátý Joan Mir a vedoucí skupinu uzavíral Nizozemec Scott Deroue. Těchto šest jezdců si vytvořilo viditelný náskok, ale mezi sebou neustále bojovali a to dost tvrdě.

V předposledním kole šel Karel Hanika do vedení, ale Jorge Martin společně s Joe Robertsem ho nenechali ujet. Českému jezdci šlapali na paty a opět docházelo na výměnu pozic, když je dojela skupinka jezdců v čele s Derouem. V posledním kole se Karel Hanika znovu pokusil o únik, ale výsledek byl stejný, nikdo z jeho soupeřů nechtěl českého jezdce ujet, takže jeli na hraně, aby Haniku porazili.
Španěl Diego Perez měl co dělat, aby uklidnil motorku, ta mu pak podklouzla, když přidal plyn a došlo ke kontaktu s Hanikou, jenž se odporoučel k zemi. To samozřejmě hrálo do karet Jorge Martinovi, ale ne dlouho, protože před ním jedoucí Američan Joe Roberts dostal highsider a oba jezdci se srazili. Jorge Martin stačil dojet do cíle a na konto si připsat čtyři body.

Další možnost vyhrát titul má Karel Hanika v polovině září na okruhu v Misanu. Do konce sezony Red Bull Rookies Cupu nyní zbývá odjet tři závody – jeden v Misanu a dva v Aragonii. Karel Hanika nyní vede šampionát náskokem 72 bodů a k dispozici jich je celkem 75.

Druhý závod britského podniku Red Bull Rookies Cupu vyhrál Scott Deroue před Joanem Mirem a Marcosem Ramirezem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist