TZ Šrámek Racing Promotion

Manažer Jirka Šrámek v roli jezdce si v závodě mistrovství republiky, které se jelo v rámci Alpe Adria Cupu, dojel pro třetí místo. Druhý jezdec Šrámek racing promotion Jirka Čížek však závod nedokončil.

Pro pátý závod seriálu mistrovství České republiky došlo v týmu Šrámek racing promotion k výměně rolí. Za řídítka Yamahy místo hlavního jezdce týmu Michala Filly, který má z předchozího evropského závodu v Mostě zlomené zápěstí, usedl manažer týmu Jirka Šrámek. V závodě startoval také druhý jezdec týmu Jirka Čížek. Svého manažera i týmového kolegu přijel podpořit i Michal Filla.
Druhá sobotní kvalifikace přinesla mechanikovi týmu Zdeňkovi Matějkovi množství práce. Pád Jirky Čížka způsobil Hondě nejen běžné škody, ale i poškození jednoho z válců, který nasál kámen. V pořádku nebyla ani Yamaha Jirky Šrámka. Ta uprostřed kvalifikace přestala řadit, po rozebrání stroje a zevrubné prohlídce se ukázalo, že na vině je prasklá hřídel v převodovce. Přes potíže a pesimistické vyhlídky se však mechanikovi do nedělního závodu podařilo oba motocykly zprovoznit.
Kvalifikační časy zařadily oba jezdce Šrámek racing promotion těsně vedle sebe, Jirka Šrámek stál na startovním roštu na šestém a Jirka Čížek na sedmém místě. Start se výborně podařil především manažerovi týmu, hned po něm se ocitl na druhém místě. Další dvě kola pak udržel třetí místo, postupně jej ale soupeři začali dojíždět a Jirka závod dokončil na celkovém šestém místě. Z jeho přemožitelů však měli českou závodní licenci pouze dva němečtí závodníci a Jirka Šrámek tak dosáhl na zelený věnec. Druhý jezdec Jirka Čížek však po kolizi s jedním ze soupeřů spadl už ve třetím ze třinácti kol a závod nedokončil. Jezdec vyvázl bez zranění.
„I přesto, že jsem se fyzicky nepřipravoval a za řídítky závodního motocyklu neseděl téměř dva roky, podařilo se mi zajet celkem rychlý čas a hlavně si závod užít. Po půlce závodu mi došly síly a nedokázal jsem už udržet stejné tempo,“ okomentoval svůj výkon Jirka Šrámek a dodal, že velký dík za celý závodní víkend v Mostě patří mechanikovi Zdeňkovi Matějkovi. „Ke spokojenosti chyběl ještě dojezd Jirky Čížka.“
Druhý srpnový víkend měl tým vyrazit do dějiště šestého závodu mistrovství Evropy, švédského Anderstorpu, zranění Michala Filly však ještě není docela doléčeno. S otazníkem zatím bohužel zůstává i start na dalších závodech v Brně. „Celý tým doufá v Michalovo brzké uzdravení a tím zahájení přípravy na Grand Prix v Brně, kam jsme získali divokou kartu,“ řekl manažer Jirka Šrámek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist