Smutný víkend na závodních okruzích

Víkend nabitý závody různých šampionátů a motocyklových sérií na uzavřených i silničních okruzích doma a ve světě poznamenala smrt hned dvou závodníků. V sobotu podlehl zraněním při kvalifikační nehodě MS Sidecar na Sachsenringu Enrico Becker a v neděli zemřel na silničním okruhu v Ostravě Peter Benderle.

V německém podniku mistrovství světa sajdkár, který byl na Sachsenringu součástí víkendu mistrovství světa silničních motocyklů, došlo při sobotní kvalifikaci k těžké nehodě při průjezdu dvanáctou zatáčkou okruhu u posádky Kurt Hock a Enrico Becker.

Okamžitě zasahovala zdravotní služba, které se ale nepodařilo zachránit Enrica Beckera, který svým zraněním na místě podlehl. Pilota sajdkáry Kurta Hocka převezli do nemocnice v Chemnitz. Na žádost rodiny Beckerovy rodiny závod nezrušili, takže se jezdci MS Sidecar v neděli postavili na start.

Bohužel právě v neděli 13.července došlo k další smutné události. Při závodu v rámci šestého ročníku mezinárodních závodů na Okruhu Františka Bartoše v Ostravě Radvanicích, došlo po čtrnácté hodině k hromadné kolizi jezdců, kde následkům zranění podlehl rakouský závodník Peter Benderle. Zranění byli další čtyři jezdci, kteří skončili v ostravských nemocnicích. Závody pak o něco později předčasně ukončili.

„Jeden ze závodníků byl v době příletu vrtulníku letecké záchranné služby resuscitován lékařem závodu. Jeho zranění však byla neslučitelná se životem a pokusy o záchranu pacienta tak byly neúspěšné. Zemřel na místě události,“ uvedl Lukáš Humpl, mluvčí moravskoslezských záchranářů, který dále potvrdil, že ošetřili celkem tři závodníky: „Sedmadvacetiletý muž si přivodil zranění horní a dolní končetiny. Po prvotním ošetření jej letečtí záchranáři přepravili do další péče ostravské Fakultní nemocnice. O rok starší pacient byl poraněn rovněž v oblasti končetin, u dvaapadesátiletého muže pak zasahující lékař zjistil zranění hrudníku. Postižení byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist