Pojede se Grand Prix Maďarska?

Letošní Grand Prix Ria je vážně ohrožená, vše směřuje k tomu, že tuto jihoamerickou Grand Prix nahradí závod na okruhu Hungaroring.

Podle zpráv brazilských novin "O Globo" vznikly finanční nesrovnalosti mezi magistrátem města a organizací Vadam, která pořádá brazilskou Grand Prix v Riu. Noviny oznamují, že pan Moacir Galo ze společnosti Vadam poslal dopis starostovi města Rio de Janeiro panu Cesaru Maiovi, kde potvrzuje, že nejsou schopní zorganizovat letošní Grand Prix v Riu a to kvůli nepokrytí 50 000,- US dolarů v plánovaném rozpočtu 3 miliony dolarů (město přislíbilo pouze 2 950 000,- USD).
Zprávy hovoří o tom, že starosta Ria by raději zavřel okruh a začal s výstavbou Olympijského centra, které by v roce 2007 mělo hostit Panamerické hry.
Pan Moacir Galo nyní zkouší vyjednat náhradní alternativu pro brazilskou Grand Prix 2003 na náhradním okruhu, kterým by se měl stát okruh Interlagos, tedy domov brazilské Velké Ceny Formule 1. Proti této alternativě však stojí bezpečnost tohoto okruhu, který na začátku cílové rovinky obklopuje betónová zeď.
Spíše než náhradní okruh v Brazílii vše spěje k tomu, že tento jihoamerický stát ztratí svou Velkou Cenu, která by se podle dostupných zpráv měla od roku 2004 přesunout do Maďarska na okruh Hungaroring!!!
"Dorna je připravená jednat s Maďarskem, ale čeká na odpověď z Ria", říká pam Galo. "Budu ještě jednat s Dornou a představím projekt starosty Marta Suplicy ze Sao Paulo."
Budeme tedy jezdit na Grand Prix i do Budapeště?

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist