Opět o přestupech

Několik aktuálních drobností ohledně přestupových tahanic.

Americký jezdec Nicky Hayden podepsal nový kontrakt s HRC, který mu zajistí na další dva roky pozici továrního jezdce japonské Hondy. Na motocyklech Honda RC 211V tak bude Hayden startovat minimálně do konce roku 2006.
Další zpráva o nově podepsaných smlouvách zasahuje do Mistrovství Světa Superbike. Úspěšný vstup továrny Yamaha do tohoto šampionátu, který byl proveden prostřednictvím týmu Yamaha France a jezdce Sébastiena Gimberta na okruhu Magny-Cours ve Francii, urychlil rozhodnutí japonského jezdce Noriyuki Hagy. Tento bývalý tovární pilot Yamahy údajně na začátku tohoto týdne podepsal nový kontrakt s týmem Yamaha Motor Italia, za který nastoupí Haga s motocyklem YZF R1 do seriálu WSBK 2005. Stejné zdroje, které hovoří o Hagově návratu k Yamaze, hovoří také o druhém jezdci tohoto italského továrního týmu. S Noriyuki Hagou by se na motocyklu Yamaha YZF R1 měl příští rok v Mistrovství Světa představit Australan Andrew Pitt, jenž za tento tým nastoupil k závěrečným podnikům letošního Mistrovství Světa Supersport.
Další změnou, kterou přinesl tento týden, je očekávaný odchod Chrise Walkera od týmu Carl Fogartyho. Tým Foggy Petronas Racing totiž oficiálně oznámil, že po Troy Corserovi (v roce 2005 na Suzuki GSX-R1000 v týmu Alstare Suzuki) odchází i britský pilot Walker, jenž v roce 2005 bude jezdit na motocyklech Kawasaki ZX-10R týmu PSG-1. Walker pro motocykl Petronas FP1 získal historicky první pódiové umístění, přesto se pro příští rok rozhodl obnovit své dlouholeté přátelství s japonskou továrnou, ze jejíž tým před lety nastupoval do závodu WSBK s motocyklem Kawasaki ZX-7RR. Carl Fogarty je tak před zahájením testovacího plánu bez pilotů pro rok 2005, i když se totiž zdálo, že by za Foggyho tým mohl nastoupit například Pierfrancesco Chili, patrně tomu tak nebude, protože Chili by měl podepsat svou novou smlouvu v některém z týmů továrny Honda (Ten Kate Honda je obsazený a tak zbývá Klaffi Honda či nový tým Fausta Gresiniho Telefonica MoviStar Honda).
Svého jezdce oficiálně oznámil i nově se rodící tým WCM-Blata, který na motocyklech s českým šestiválcovým motorem bude nastupovat do závodů Mistrovstí Světa MotoGP. Prvním ze dvou jezdců tohoto týmu se stal James Ellison, který ve druhé polovině letošní sezóny za tým Petera Clifforda již nastupuje do nejprestižnějšího seriálu. Druhý jezdec tohoto týmu by měl vzejít z dvojice Franco Battaini – Naoki Matsudo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist