Na Hockenheimringu si Salač připsal šestatřicet bodů

Tentokrát se mladší část týmu Montáže Brož Racing Team vydala do německého Hockenheimu na proslulý okruh Hockenheimring, kde se konaly další závody mistrovství Moriwaki 250 Junior Cup.

Počasí se vydařilo a pod modrou oblohou se celý víkend jezdilo na suchých pneumatikách. Sobotní dopoledne patřilo volnému tréninku, kde nás Filip opět překvapil. Třebaže jel na této trati jako jeden z mála úplně poprvé, rychle se aklimatizoval a zajel tak třetí nejlepší čas.

Brzy odpoledne se odjela první kvalifikace, kde si Filip opět zlepšil své časy a udržel si tak třetí pozici. Druhý měřený trénink nyl na programu v sedmnáct hodin. Po několika odjetých kolech ale přišel pád. Filip byl v pořádku a po zajetí do boxu, pár drobných úpravách na motocyklu, ještě mohl zasáhnout do boje o místo na startovním roštu. Bohužel časy z předchozí kvalifikace nebyly překonány a tak si Filip vyjel třetí místo v první řadě.
Nedělní ranní warm up Filip vyhrál a byl odhodlán podat co nejlepší výkony. Do prvního závodu, který byl deset minut po jedenácté, Filip výborně odstartoval a ujal se vedení. To netrvalo dlouho, když si čtyřčlenná skupinka, včetně Filipa, začala měnila pozice a téměř každé kolo projeli tito jezdci v jiném pořadí. Byl to závod plný napětí v němž nakonec Filip projel projel cílem jako třetí. Druhý byl J. Kausch (SWI) a vítězem závodu se stal P. Pavalainen (FIN), který jel na divokou kartu a nebyl tedy klasifikován. Filip zajel nejrychlejší kolo tohoto závodu a připsal si 20 bodů za druhé místo.

V sedmnáct hodin zhasly startovní světla druhého závodu. Filip se dostal opět do vedení, ale i pro tentokrát měl další dva silné soupeře J. Kausche a P. Pullkinnena. Tito tři jezdci s velkým náskokem ostatním odjeli, sváděli mezi sebou velmi vyrovnaný boj a opět se čekalo na tak zvaně “kdo s koho“. Bohužel jedno kolo před koncem byla vyvěšena červená vlajka a závod byl díky pádu finského jezdce Pavilainena ukončen. Zvítězil P. Pullkinnen (FIN), druhý dojel J. Kauch (SWI) a třetí znovu s nejrychlejším kolem závodu náš Filip.
Další závod seriálu mistrovství Moriwaki 250 Junior Cup nás čeká za necelé dva týdny v holandském Assenu při BSB.

Víkend na Hockenheimringu Filip Salač komentoval slovy: „Tento víkend jsem opět nasbíral spoustu zkušeností. Trať se mi líbila a celkově myslím, že se mi dařilo. Zajížděl jsem nejrychlejší časy obou závodů, což mě těší, protože nejen ostatní jezdci z pódiových umístění mají trať najetou.“

„Jedno velké zklamaní pro mě ale byl druhý závod. Můj čas měl teprve přijít, když byl těsně před posledním kolem závod předčasně ukončen. Byl jsem viditelně smutný a naštvaný, protože taktizovat se někdy nevyplácí. Po opadnutí prvních emocí jsem se ale zase radoval, protože takové už jsou prostě závody ( adrenalin, vítězství, prohry, souboje, pády, emoce ) a právě pro to mě tento sport tak strašně baví :-) Gratuluji soupeřům, kterým patří dík za skvělé závody.“

„Další poděkování patří našim sponzorům, všem, co nám pomáhají a samozřejmě všem mým fanouškům,“
dodal závěrem jezdec českého týmu Montáže Brož Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist