MotoGP a Moto3 na Motosalonu v Brně

Letošní ročník brněnského Mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení - Motosalon 2014, byl rovněž ve znamení představení jezdců a techniky mistrovství světa silničních motocyklů. V Brně totiž uplynulý týden představili novou Hondu Karla Abrahama a na otázky fanoušků tam odpovídal Karel Hanika.

Patnáct minut po oficiálním zahájení pátečního programu Motosalonu v Brně nadešla chvíle představení Hondy RCV1000R Karla Abrahama, čehož se ujaly známé osobnosti jako například Pavel Liška, Jan Revai, Dalibor Gondík, Linda Finková, Eva Decastelo, streetfightra a učitele motoškoly Pepa Sršeň a Standa Berkovec.
Ve stejnou dobu ale Karel Abraham testoval na katarském okruhu v Losail, kde probíhal závěrečný test královské kubatury motocyklového mistrovství světa. Brněnský závodník stáje Cardion AB Motoracing postupně získává formu po dlouhé rekonvalescenci operovaného ramene a právě v Kataru už zaznamenal výsledky, které jsou před začátkem sezony velmi pozitivní.
Na Motosalon přijal pozvání také Karel Hanika, nováček v mistrovství světa silničních motocyklů, kde letos debutuje společně s prestižním týmem Red Bull KTM Ajo. Hanika loni vyhrál Red Bull Rookies Cup a velmi dobře si také vede v předsezonních testech. Když v Brně rozdával podpisy fanouškům už myslel na poslední třídenní test nižších kubatur, který právě tento týden probíhá na jihu Španělska v Jerezu.

Oba jmenované jezdce Karla Abrahama a Karla Haniku uvidíme už za necelý týden v zahajovacím podniku sezony 2014 na okruhu Losail v Kataru. Tam samozřejmě nebude chybět ani třetí český zástupce Jakub Kornfeil, rovněž velmi talentovaný a rychlý jezdec. Kornfeil závodí v kategorii Moto3 s týmem Calvo, s nímž loni vyhrál titul Maverick Viňales.
Pro mnohé fanoušky je nejenom Velká cena Kataru otázkou sledování televizního přenosu, což sice díky sofistikované technice přinese řadu krásných záběrů, ale zatím nedokáže zprostředkovat ten originální zvuk burácení motorů, vůni benzínu a především možnost vidět své oblíbené jezdce v paddocku nebo na dráze.

Nicméně v Brně máme něco, co v okolních zemích, tedy kromě Německa, nenajdeme a to je prestižní podnik motocyklového seriálu Grand Prix. Velká cena České republiky je na programu ve dnech 15. až 17.srpna 2014 a to je přesně ta chvíle, kterou je třeba využít a přijít podpořit domácí závodníky.

Podpořit je můžeme přímo v centru dění na Masarykově okruhu v Brně, kde je každým rokem jedna z největších návštěvností v celém seriálu Grand Prix. Nyní je navíc možnost si zakoupit lístky na srpnový závod s 25% slevou. Vzhledem k výkonům českých jezdců v předsezonní přípravě není co řešit a v létě je můžete podpořit přímo na tribunách podél dráhy nebo na sedačkách hlavních tribun. Motorkáři můžou navíc kempovat přímo na okruhu, což už nyní musí každého fandu motosportu pořádně nabudit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)




TOPlist