Hlasy z Phillip Islandu (2)

Dnes se podíváme na to, co řekli po závodě MotoGP v Austrálii jezdci Hondy a Ducati.

Sete Gibernau (2. místo)
Po dvou pozitivních tréninkových dnech, měl dnes můj motocykl problém s plynem. Celý závod jsem s tímto problémem zápasil. Musel jsem stále předpokládat co bude plyn dělat a tak jsem nemohl nalézt správný rytmus k dobré jízdě za vítězstvím. Vedl jsem závod, ale pak jsem nechal Valentina, aby mě předjel. Chtěl jsem studovat jeho jízdu a zjistit, kde bych mohl získat nějaké desetiny. Poslední kolo bylo neuvěřitelnou bitvou mezi mnou a Valentinem. Jsem více zklamaný kvůli problému, který mě nedovolil závodit tak jak jsem chtěl. Ale závody jsou stejně i takové jako tento. Opět jsem ukázal, že jsem velmi konkurenceschopný, absolvoval jsem neuvěřitelnou sezónu.
Loris Capirossi (3. místo)
Nejprve musím poděkovat Ducati, našim sponzorům a všem, kdo mi věřili. Tato sezóna je velmi těžká, ale nakonec jsem zpět na pódiu. Toto je pro mne jako nový začátek. Jsem velmi, velmi šťastný! Byl to velký závod. Prvních několik kol nebylo snadných, protože teplota okruhu byla nízká, ale jakmile se ohřály pneumatiky, pokusil jsem se jet s Valentinem a Setem. Bylo to však příliš riskantní a tak jsem je nechal jet. Pak mě chytil Alex a předjel mě. Rozhodl jsem se jej následovat a předjet ho v posledních kolech, v době, kdy mi tabule z boxů ukazovala, že nás dojíždí také Colin. Několik následných dnů zde zůstaneme pracovat na motocyklech pro rok 2005.
Colin Edwards (4. místo)
Motocykl vypadal dobře, s týmem jsme odvedli dobrou práci. Neměl jsem dobrý start a v prvních kolech jsem trochu bojoval, protože jsem měl příliš pomalý rytmus. Začal jsem postupně získávat své pozice, předjel jsem Biaggiho a Baylisse. V poslední zatáčce udělal Barros chybu a tak jsem měl možnost ho předjet. Capirossiho jsem již nemohl předjet, odstup od něj byl již dost velký. Nakonec mohu říci, že jsem s tímto výsledkem spokojený, byl to dobrý závod.
Alex Barros (5. místo)
Jsem opravdu zklamaný. Začátek závodu byl normální. Na začátku jsem trochu prohrál s časem při předjíždění Capirossiho. Pak jsem se snažil o dostižení vedoucích jezdců, ale opravdu jsem měl špatnou přilnavost. Dokonce i při režimu motoru na minimálním výkonu jsem situaci nezlepšil. V poslední zatáčce jsem se pokoušel předjet Capirossiho a získat pódium, ale dostal jsem velký smyk. Předjel mě pak i Colin. Nestarám se o to jestli skončím čtvrtý nebo pátý, pro mne je to špatná pozice. Není to pozice, kde chci být, vím že mám na lepší umístění. Byl jsem velmi zklamaný s výkonem motocyklu a s pneumatikami, které jsem si vybral. To je vše co k tomu mohu říci.
Nicky Hayden (6. místo)
Ráno bylo vše dobré. Opravdu jsem to po včerejšku potřeboval. Když startujete z páté řady, jste jako v obležení. To co se stalo včera byla má vlastní chyba. Věděl jsem, že musím mít dobrý start. To se mi také povedlo, přidal jsem k tomu ještě i celkem dobré první kolo. Zachytil jsem dobrý jezdecký rytmus, ke konci jsem byl stále lepší. Závod byl vlastně pěkná legrace, dobrý souboj s Biaggim. Všichni chlapci do toho dali vše. Nakonec jsem dokázal honit i Capirossiho a skončit pouze dvě sekundy od pódia.
Max Biaggi (7. místo)
Byl to těžký závod a já v něm bojoval až do úplného konce. Začátek nebyl tak špatný, ale po několika kolech jsem si uvědomil, že to bude naprosto odlišné od Malajsie. Je divné pomyslet si, že pouze před týdnem jsem byl na pódiu, zatímco dnes jsem měl tolik problémů. Podmínky byly zcela odlišné, ačkoliv musím přiznat, že jsem nenalezl správné nastavení motocyklu. Na startu jsem ztratil několik pozic, protože jsem nebyl schopen správně odstartovat a účinně zrychlit. Tvrdě jsem bojoval abych odrážel útoky mých soupeřů, ale nakonec byl výsledek velmi neuspokojivý. Doufám, že ve Valencii bude vše jinak.
Makoto Tamada (8. místo)
Dnes jsem nemohl lépe skončit, nebyl jsem schopný absolvovat důležité předjetí v době, kdy to bylo potřeba. Neměl jsem žádný problém s motocyklem nebo pneumatikami, jen bylo prostě celý závod extrémně těžké předjíždět mé soupeře. S lepším startem a s předjetím několika jezdců na začátku závodu bych mohl nakonec dopadnout lepe. Závod se však odvíjel takto a já skončil na osmém místě.
Troy Bayliss (9. místo)
Byl to pro mne napůl dobrý závod, jsem spokojený s tím, že jsem skončil blíže k nejlepším chlapcům než v jiných případech. Měl jsem dobrý začátek, věděl jsem, že to tak bude, protože na tomto okruhu jsem s tímto motocyklem jezdil již několikrát. Jakmile jsem se však dostal do středu té skupiny, nebylo již mnoho co jsem mohl udělat. Ještě potřebuji lepší nastavení.
Ruben Xaus (11. místo)
Pozitivní věc je, že jsem nyní na desátém místě v celkovém hodnocení, chtěl bych na tomto místě skončit i na konci sezóny a pokud se tak stane, myslím, že ukážu všem, že si své místo v MotoGP pro příštích pár let zasloužím. Nejsem se závodem spokojený, musel jsem se zachraňovat z těžké pozice. Jezdil jsem ve skupině a musel jsem se tak soustředit, abych někoho nevyřadil. Ztratil jsem tak trochu pozic hned na začátku závodu. Chtěl jsem se posunout vpřed, ale motocykl byl dnes nějaký agresivní, byla zde sekce, kde jsem každým kolem prohrával jednu sekundu. Je to škoda, protože si myslím, že bych dokončil závod na lepší pozici. Opravdu jsem se tvrdě snažil dokončit zdejší závod mezi nejlepší pěticí.
Neil Hodgson (18. místo)
Ještě nevím co se stalo, ale motocykl měl problém s výkonem, bylo obtížné s tím jezdit. Nemohl jsem jet rychleji, nicméně tvrdě jsem se o to snažil. Chtěl jsem však dokončit závod a to jsem nakonec také udělal, i když až za bodovanými pozicemi. Byl to pro mne těžký víkend v celkově těžké sezóně. Nyní máme krátký odpočinek a tak doufám, že do Valencie přijedu s nabitými bateriemi, protože bych chtěl ukončit sezónu nějakým dobrým výsledkem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist