Hlasy z Doningtonu (2)

Dokončení ohlasů jezdců třídy MotoGP na poslední závod, který se konal na britském okruhu Donington Park.

Colin Edwards (2. místo)
Po opravdu dobrých předsezónních testech začal pro mě šampionát s problémy - kvůli problému s prokluzování, jsem se necítil klidný. V Německu jsem zvládl vyřešit zadní kolo a zde přední. Vždy když jsem přijel do Doningtonu, tak se mi celkem dařilo a toto byl fantastický závod. V prvních kolech jsem jel velmi usilovně a když jsem zjistil, že nemůžu s Valentinem bojovat, soustředil jsem se na udržení správného rytmu, který mě měl dovézt na pódium. Myslím si, že by to mohl pro mne být zlom pro zbytek šampionátu.
Sete Gibernau (3. místo)
Jsem velmi, velmi šťastný. Toto pódium je pro mě jako vítězství. Po tom, co se stalo v posledních dvou závodech, se cítím jako vítěz. Mnoho problémů jsme měli i během tohoto víkendu. V Brazílii a Německu jsem začal dobře a zle skončil, zde jsem skončil jak nejlépe to šlo. Nemohl jsem nalézt správné nastavení a tak jsem se rozhodl poslední noc udělat několik radikálních změn. Pak začalo ráno pršet, ale závod byl suchý a tak jsem jel s nastavením, se kterým jsem nedokončil jediné kolo. Musím poděkovat týmu, který mě přesvědčil, že to bude správné. Zpočátku jsem si musel na motocykl navyknout, pak jsem začal jet tvrději a nakonec získal pódium - tedy cíl, který jsem měl pro letošní sezónu. Doufám, že to je cesta k době, kdy jsem byl na pódium v každém závodě. Nyní jedu na dovolenou, ale přeji si, abych byl už v Brně.
Troy Bayliss (5. místo)
Jsem po několika těžkých závodech šťastný, že jsem tento výsledek dosáhl. Popravdě musím říci, že jsem si myslel, že bych mohl skončit ještě lépe. Dráha byla trochu chladnější než v předchozích dnech a já ztratil trochu přilnavost. Měl jsem jednu velkou příhodu v zatáčce Craner, která byla trochu děsivá. Byla to dlouhá jízda po trávě, při které jsem si pouze říkal 'nedotýkej se ničeho'. Během závodu také trochu pršelo, ale to mě stálo jen několik desetin v jednom kole. Celkově jsem šťastný. Během přestávky se chci uvolnit, budu cvičit, abych mohl ve zbytku sezóny dosáhnou nějaké dobré výsledky.
Loris Capirossi (7. místo)
Během tréninků jsem byl dobrý. Pak se změnilo počasí a to zapříčinilo několik mých problémů. Hlavně méně stability při tvrdém brždění. Začal jsem závod dobře, ale jakmile jsem poznal, že mám trochu problémy při brždění, musel jsem své tempo zvolnit. Když začalo pršet, také jsem trochu zpomalil. Nakonec však musím vše uvážit a říci, že jsem spokojený. Dnes to pro mě nebyl nejsnadnější závod, ale znovu jsem ukázal, že se motocykl dobře vyvíjí, a že se stávám konkurenceschopnější.
Max Biaggi (12. místo)
Na startu jsem si uvědomil, že páčka řazení nebyla správně připravená. Problém se projevil již ve warm upu, ale tehdy to bylo vyřešené. Nicméně v zahřívacím kole jsem poznal, že problém je zpět. Moje noha krvácela od použité síly, kterou jsem musel vyvíjet při řazení. Pomyslel jsem také na výměnu motocyklu po zahřívacím kole, ale to bych startoval z posledního místa z boxů. Asi bych prohrál ještě více míst a zřejmě bych neměl ani ty čtyři body, které mě udržely na druhém místě v šampionátu. Po posledních dvou závodech není toto umístění to, které jsem očekával. Nyní chci na tento výsledek rychle zapomenou a vše napravit v Brně.
Shane Byrne (13. místo)
Jsem velmi spokojený. Jedině se začátkem závodu nejsem spokojený. Vůbec jsem dobře neodstartoval, bylo ta jako při prvním závodě v sezóně, až když všichni odjeli. V prvních kolech jsem měl nějaké problémy s plnou nádrží, bylo pro mě těžké vjíždět do zatáček, hlavně do úvodních zatáček okruhu. Když jsem se snažil chytit Biaggiho, tak to bylo opravdu zábavné. Pokud by bylo ještě několik kol, tak bych ho předjel. Bylo nádherné vidět britské fanoušky, kteří se na mě opravdu těšili. Bylo to velmi povzbudivé a já doufám, že se při pohledu na mě bavili.
Makoto Tamada (14. místo)
Teplota okruhy byla o hodně nižší než v předchozích dvou dnech a já měl pro motocykl od začátku velmi málo citu. Riskantní byla také přilnavost. Během závodu se situace ještě zhoršila, nebyl jsem schopný na nikoho útočit. Výkon nebyl optimální. Se stupněm mé konkurenceschopnosti zde v britské Grand Prix nejsem spokojený.
Jeremy McWilliams (16. místo)
Měl jsem několik problémů, zvláště v levých zatáčkách, ve kterých bylo opravdu obtížné řídit motocykl. Jsem zklamaný, že jsem v domácím závodě neměl štěstí, ale nechtěl jsem riskovat další zranění.
Nobuatsu Aoki (18. místo)
Byl to opravdu těžký závod, protože se mi opět vrátil problém, který jsem měl v tréninku, tedy velké prokluzování ve všech zatáčkách. Bylo to hned od prvního kola. Při několika změnách nastavení se to zlepšilo, ale nyní se vše opět vrátilo. Ve středním stádiu závodu, tedy od desátého do dvacátého kola, byla přilnavost pneumatik shodná a tak jsem mohl jet trochu tvrději. V pozdější částí již bylo prokluzování opravdu silné. Bylo těžké držet časy na kolo. Jen jsem se pokusil dokončit závod.
Kurtis Roberts (nedokončil závod)
Jen jsem se rozjel a pokusil se získat určitý rytmus jízdy, pak mi najednou vysadil motor. Můj závod skončil. Není toho více, co bych k tomu mohl říci, kromě toho, že doufám, že se po přestávce vrátíme silnější.
Marco Melandri (nenastoupil do závodu)
I když jsem absolvoval včerejší kvalifikaci, rozhodl jsem se dnes nezávodit. Jsem opravdu zklamaný, protože je zde opravdu dobře připravený motocykl a myslím, že jsem mohl jet dobrý závod. Bydlím pouze několik mil od tohoto okruhu a tohle je jako má druhá domácí Grand Prix. S mým zraněním bych při suchém závodě mohl skončit nejlépe někde na jedenáctém, dvanáctém místě, ale s velkým rizikem, že bych se ještě více zranil. Mokrý závod by mě mohl méně bolet, ale znamenal by pro mne větší riziko pádu. Musím také myslet na ostatní jezdce. Jedna věc je podstoupení rizika a druhá věc je uvést všechny ostatní jezdce v nebezpečí. Nyní si trochu odpočinu a doufám, že se vrátím v pořádku do Brna.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist