CEV Moto2: Xavier Simeon pojede za tým Holiday Gym Racing

Úřadující světový šampión litrových stocků, Belgičan Xavier Simeon, pojede v letošní sezóně kubaturu Moto2, ale né v Grand prix, nýbrž v CEVu.

Loňský vítěz šampionátu litrových superstocků Xavier Simeon z Belgie pojede v nové kubatuře Moto2. Nebude to ale v zamyšleném týmu Fausta Gresiniho - za který už testoval motocykl Moriwaki ve Valencii, nebo v novém belgickém týmu Marc VDS Racing, nýbrž ve španělské stáji Holiday Gym Racing. Jelikož ale tento tým, který patří bratrům Geletemu a Pablovi Nietovým, má pod smlouvou do mistrovství světa této třídy jezdce Fonsi Nieta a Yannicka Guerru (jehož tatínek je majitelem firmy Holiday Gym), tak se belgický jezdec musí spokojit "pouze" se závody španělského šampionátu CEV této kubatury. 


Podepsaná smlouva je součástí tříletého projektu, ve kterém začne 20-ti letý rodák z Bruselu v už zmiňovaném šampionátu CEV, ovšem bude zároveň působit jako testovací jezdec pro MS s vidinou některých startů na divokou kartu v MS. A během roku 2011, maximálně 2012 by se měl dvojnásobný stockový šampion (2006 - 600 ccm, 2009 - 1000 ccm) stát pravidelným jezdcem MS kubatury Moto2. 

S týmem 'Holiday Gym Racing" už Simeon absolvoval závody CEVu 2009 v supersportech na motocyklu Yamaha YZF R6 (viz snímek). 

"Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal tuto smlouvu. Není to pro mě krok zpátky, nýbrž posun dopředu", řekl mimo jiné po podepsání smlouvy Xavier Simeon. 

V závěru se tedy dá říci, že z kubatury litrových stocků odcházejí první dva z loňského šampionátu, Belgičan Simeon do týmu Holiday Gym a více-šampión Claudio Corti na 90% do týmu Forward Racing. Našemu Ondrovi Ježkovi tak ubudou dva největší soupeři.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist