Oliver König vyhrál druhý závod na Silverstonu

Tým Five Two Racing má za sebou první dva závody serial ADAC Northern Europe cupu, který se jel společně se seriálem BSB v Britském Silverstone. V sobotu zajel Oliver König na třetí místo a druhý závod v neděli dokonce vyhrál. Z jihu Anglie tak český tým odjíždí pozitivně naladěn, protože Oliver nasbíral celkem jednačtyřicet bodů, což mu dává status lídra průběžného hodnocení seriálu. Už o nadcházejícím víkendu bude tým závodit v Assenu společně s jezdci světového šampionátu superbikových motocyklů.

V nedělním warm upu jsme Oliverovi na základě jeho připomínek změnili nastavení a ukázalo se, že dobrým směrem. Do závodu startoval z desátého místa, což ale v kategorii Standard znamenalo pole position díky tomu, že v sobotu zajel nejrychlejší kolo závodu.

Do druhého závodu Oliver dobře odstartoval a ihned od prvního kola se držel ve skupince bojující o podium. Celý závod jela skupina pohromadě a ve vedení se střídali tři jezdci – Oliver, Matthias Meggle a Simon Jespersen. V poslední zatáčce posledního kola se Oliverovi podařilo najet optimálně vnitřní stopu a rozhodnout závod pro sebe rozdílem 0,003 sekundy, přičemž všichni tři dělilo v cíli devět tisícin.

Za zmínku také stojí fakt, že celkem bylo na startu 48 jezdců – 17 kategorie Standard, ostatní Moto3 GP a v tomto poli zajel Oliver celkové deváté místo. Děkujeme všem partnerům 4SR, Honda ČR, Stratos auto, Tyrex, Yshop, Motorbike, Polygos print, Fiat ČR, Pirelli a samozřejmě všem fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist