TT Supersport2: Dunlop má hattrick, Dokoupil stříbrnou repliku

Jezdec Hondy MD Racingu Michael Dunlop vyhrál druhý závod třídy Supersport. Získal tak své celkem desáté vítězství na Tourist Trophy Isle of Man a zařadil se mezi jezdce jako Giacomo Agostini nebo Stanley Woods. Na druhém místě skončil Bruce Anstey z týmu Valvoline Racing by Padgetts a třetí byl William Dunlop z Tyco Suzuki.

Do závodu nenastoupil John McGuinness, který má problémy s bolavým zápěstím, takže Michael Dunlop byl favoritem druhého závodu třídy Supersport. Ten se jel na čtyři kola, která nakonec zvládl od startu až do cíle tím nejlepším možným způsobem. Ve středu odpoledne se nenašel nikdo, kdo by Dunlopa dokázal porazit, takže si po vítězství v kategorii Superbike a Superstock připsal třetí triumf v supersportech.
Na druhém místě dokončil závod Bruce Anstey s Hondou týmu Valvoline Racing by Padgetts. Anstey zatím čeká na vítězství, protože v klání Superbiků dojel čtvrtý, dvakrát druhý byl v třídě Supersport a třetí v Superstock. Ve středu na vítězství nedosáhl, protože na Michaela Dunlopa ztratil deset sekund, ale podařilo se mu alespoň rozdělil slavnou bratrskou dvojici.

Na třetím místě se umístil William Dunlop, starší bratr Michaela a jezdec stáje Tyco Suzuki. Pokud byl jeho bratr Michael jediným jezdcem s průměrnou rychlostí nad 125mph, William byl posledním jezdcem s rychlostí nad 124mph. Už v polovině závodu měl natolik bezpečný náskok na Deana Harrisona, že jeho umístění na stupních vítězů bylo čistě v jeho rukách.
Pro čtvrté místo si dojel Dean Harrison a pátý skončil James Hillier potom, co v posledním kole závodu skončili mimo dráhu jezdci Josh Brookes a Lee Johnston, kteří kolidovali v Greg-ny-Baa. Naštěstí bez následků v podobě zranění.

Pro perfektní čtrnácté místo a stříbrnou repliku si dojel český motocyklový závodník Michal “Indi“ Dokoupil z týmu Motopoint Indy Racing Team. Do závodu startoval pětadvacátý a v cíli byl druhým nejlepším jezdcem značky Yamaha.

V hodnocení Joey Dunlop TT Championship Trophy 2014 je s 91 body lídrem Michael Dunlop. Druhé místo patří s 69 body Bruce Ansteyovi a třetí je s 54 body Dean Harrison. Aby Anstey dostal alespoň nějakou šanci vyhrát celkovém hodnocení, musí triumfovat v pátečním klání Senior TT.
Výsledky závodu - TT Supersport_Race 2.pdf
Start list - TT Supersport.pdf

Kvůli nepřízni počasí zrušili před startem druhého závodu kategorie Sidecar odpolední program, takže je nový harmonogram pro čtvrtek 5.června 2014.

  • 13:15 (SEČ) – Sidecar závod (2)
  • 15:00 (SEČ) kvalifikace (1kolo) Senior TT
  • 15:30 (SEČ) kvalifikace (2kola) Lightweight TT

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist