TT 2018 – První kvalifikační jízdy pro litry, nejrychlejší Dean Harrison

Druhým dnem kvalifikačních jízd letošního ročníku TT na ostrově Man bylo pondělí 28.května 2018. Na programu měli tréninky jezdci litrových motocyklů a Side. V třídě superbiků byl nejrychlejší Dean Harrison, Peter Hickman zajel nejlépe v třídě Superstock, Supersporty ovládl Ivan Lintin a Side posádka John Holden a Lee Cain. Český závodník Kamil Holán byl v hodnocení SBK na šestadvacáté pozici, trénink supersportů kvůli poruše motoru nedokončil. Potíže s technikou také zastavily Michala Indi Dokoupila.

V úterý měli na ostrově Man výborné povětrnostní podmínky, takže jezdci litrových motocyklů neváhali a najížděli potřebné míle horského okruhu. Tempo od začátku udával Dean Harrison (Kawasaki/Silicone Engineering), který měl první kolo za 130.272mph a průměr druhého posunul na 131.376mph.

Patnáctinásobný vítěz TT Michael Dunlop (BMW/Tyco BMW) začal na 129.36mph a po změně motorky nakonec skončil druhý s rychlostí na 131.087mph. Třetím jezdcem v pořadí třídy Superbike je Peter Hickman (BMW/Smiths Racing BMW) s průměrem na 129.000mph. Hickman zvládl dva kola a pak přesedlal na superstockovou motorku BMW/Smiths Racing BMW s níž zajel 130.219mph a na výsledkové listině mu patřila první pozice.

V třídě Superstock nestačil na Hickmana jezdec s číslem jedna Conor Cummins (Honda/padgettsmotorcycles.com), jehož maximum bylo na 129.584mph a třetí v pořadí Dan Kneen (BMW/Tyco BMW) s průměrem 128.843mph.

Český závodník Kamil Holán (BMW, McRace) odjel v sedle superbikové motorky dvě kola a ve výsledkové listině mu patří se 121.787mph šestadvacáté pozice. S výkonem byl spokojený, samozřejmě motorka potřebuje upravit nastavení, aby bylo možné v dalších jízdách zrychlit. V třídě Supersport to pro českého závodníka nedopadlo nejlépe, protože nedokončil ani jedno kolo, když mu motor vypověděl službu. Společně s týmem to v pondělí večer řešili a budou se snažit stroj připravit na další jízdy.

Ivan Lintin (Kawasaki/Dafabet Devitt Racing) zajel nejrychleji 123.563mph v třídě Supersport. Na druhém místě skončil Jamie Coward (Yamaha/Prez Racing) a třetí Derek McGee (Kawasaki/B & W Racing). Český závodník Michal Indi Dokoupil má problémy s technikou a bohužel nedokončil pondělní tréninkové kolo supersportů kvůli poruše.

V kategorii Side byla nejrychlejší posádka John Holden a Lee Cain (Honda/Silicone Engineering/Barnes Racing ) s průměrem 94.670mph. Na druhé pozici je Francois Leblond / Marle (SGR suzuki/Racing Side) a třetí John Saunders / James (Shelbourne/Stapletons Tyre Services). Francouzská posádka Thierry Laforest/ Freddy Lebulez měla nehodu v Brandywell a Lebuleze letecky přepravili do nemocnice se zraněním ramene a nohy.

RST Superbike QP pondělí, 28.5. - Superbike-Qualifying-All-Laps-28.5-signed.pdf
RL360 Quantum Superstock QP28.5.- Superstock-Qualifying-Fast-Laps-28.5-signed.pdf
Monster Supersport QP pondělí, 28.5.- Supersport-Qualifying-28.5-Fast-Laps-signed.pdf
Locate.im Sidecar QPpondělí, 28.5. - Sidecar-Qualifying-Fast-Laps-28.5-signed.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist