TT 2017 – Závod sajdkár vyhráli s novým rekordem bratři Birchallovi

V pondělí jeli jezdci sajdkár svůj první závod letošního ročníku Tourist Trophy a padaly rekordy, protože poprvé v historii byla překročena hranice 117mph a to vítěznou posádkou Ben a Tom Birchall. Druhá v pořadí je posádka ve složení John Holden a Lee Cain, třetí je Dave Molyneux a Daniel Sayle.

Posádka ve složení Ben a Tom Birchall překonala svůj vlastní rychlostní rekord novým záznamem 117.119mph. Ten zajeli ve druhém kole závodu, který vyhráli a na konto si tak připsali své páté vítězství TT. V cíli měli výrazný náskok, který představoval hodnotu 25,6 sekundy, což byl výsledek jejich parádní jízdy v každém z tří kol.

V prvním kole už v Glen Helen Birchallovi vedli náskokem 3,4 sekundy na druhou posádku John Holden a Lee Cain. Další sekundu ztráceli třetí Dave Molyneux a Daniel Sayle. V úvodním kole zajeli Birchallovi 115.965mph a v jeho závěru měli náskok už 12 sekund.

Ve druhém kole bylo jasné, že vedoucí sourozenecká posádka nechce nic ponechat náhodě čehož byla důkazem jejich rychlost 117.119mph. Je to nový rekord a historicky poprvé, kdy sajdkára jela na TT rychlostí nad 117mph. Pětadvacet sekund za první posádkou jela dvojice John Holden a Lee Cain, a ti si najeli devět sekund na třetí dvojici v pořadí Dave Molyneux a Daniel Sayle.

V posledním kole si všichni museli dávat pozor, protože v horách mrholilo, ale to Bena a Toma Birchallovy nezastavilo a ti třetí kolo definitivně uzavřeli na první pozici. Druzí závod dokončili John Holden a Lee Cain, kteří na vítězství ztratili 26,6 sekundy. Třetí v pořadí je favorizovaná posádka Dave Molyneux a Daniel Sayle. Ti získali své jubilejní třicáté pódium v jubilejním padesátém startu TT.

Sure Sidecar TT 1 – Závod (pondělí) - Sure Sidecar 1 Result sheet.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist