TT 2017 – Závod RL360 Quantum Superstock vyhrál Ian Hutchinson

Sedmatřicetiletý Ian Hutchinson získal vítězstvím v závodě RL360 Quantum Superstock TT již šestnáctý triumf kariéry na slavné Tourist Trophy, třetím rokem je první v závodu superstocků a celkově je to již jeho páté zlato STK, což z něj dělá nejúspěšnějšího závodníka této kategorie. Na druhém místě závod dokončil Peter Hickman, třetí byl Dan Kneen. V klání litrových motorek jel také český závodník Kamil Holán, který byl v cíli sedmadvacátý a získává letos již třetí bronzovou repliku.

Závod RL360 Quantum Superstock TT byl vypsán na čtyři kola a Ian Hutchinson (Tyco BMW) jej vyhrál časem 1:09:59.261s a s průměrem na 129.383mph. Jezdec BMW měl v cíli náskok dvaadvaceti sekund na druhého. Tím byl Peter Hickman (Smiths Racing), jenž si na konto připisuje letos třetí stupně vítězů z tří odjetých závodů. Třetí Dan Kneen (DTR powered by Penz 13) zaznamenal své první pódium.

V samotném závodě nejdřív vedl Michael Rutter (BMW / Bathams SMT Racing), ale Ian Hutchinson převzal vedení, dva kola zajel přes 131mph a v tom posledním nastavil maximum závodu na 131.639mph. Druhý v cíli Peter Hickman měl na třetího Dany Kneena náskok jednadvaceti sekund, čtvrtý je ve výsledkové listině Michael Rutter. Na prvních čtyřech místech tak figurují čistě jezdci německého výrobce BMW.

Pátý v pořadí je Dean Harrison (Kawasaki / Silicone Engineering), šestý tentokrát Michael Dunlop (Suzuki / MD Racing) a sedmý William Dunlop (Yamaha / Temple Golf Club). Závod po odstoupení v prvním kole nedokončil James Hillier, Bruce Anstey a Conor Cummins.

Český závodník Kamil Holán (McRace by IVR BMW Motorrad CSEU) má bronzovou repliku za sedmadvacátou pozici. Po prvním kole byl devětadvacátý, druhé a třetí kolo jel na pětadvacáté pozici, ve čtvrtém pak dvě pozice ztratil. V závodě zajel nejrychleji v posledním kole 122.785mph.

Článek budeme aktualizovat ...

RL360 Quantum Superstock TT – Závod (středa) - RL360 Quantum Superstock Result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist