Ztratil Pedrosa svou šanci?

Španělský jezdec Daniel Pedrosa během posledních dvou závodů nedosáhl výraznějšího umístění, ztratil tím šanci na světový titul MotoGP.

Na japonském okruhu Twin Ring v Motegi dokončil Daniel Pedrosa závod MotoGP až na sedmém místě a pravděpodobně tak s definitivní platností přišel o možnost získat světový titul nejsledovanější motocyklové třídy již při svém premiérovém roce v této třídě. Na sedmé místo se Pedrosa dostal poté, co v úvodním kole chyboval v jedné ze zatáček a propadl se na třináctou pozici. Chyba ho stála mnoho pozic, které musel mladý jezdec v následných kilometrech závodu tvrdě získávat zpět. Nicméně i svým výkonem přispěl Španěl k týmovému úspěchu, neboť po závodě v Japonsku je již jisté, že tým Repsol Honda získá pro letošní rok vítězství v tomto hodnocení. Potvrzením Pedrosových kvalit je ovšem i zisk titulu „Rookie of the years“, který si Pedrosa zajistil dva závody před koncem roku.
Daniel Pedrosa
Začátek závodu se mi nevyvedl. Když jsem předjel Eliase, tak jsem chyboval. Dostal jsem se opět za něj a nedokázal jsem se mu vyhnout. Dostal jsem se proto mimo stopu. Všichni mne předjeli, ocitl jsem se hodně vzadu. Bylo to obtížné, navíc jsem při předjíždění soupeřů dělal chyby. Vedoucí skupina získala náskok, ovšem já dnes stejně nejezdil tak rychle jako oni. Pokusil jsem se zajet co nejlépe a nakonec skončil na sedmém místě, což pro mě letos není dobrý výsledek. Má rychlost na jedno kolo byla v závodě sice docela dobrá, ale problém byl, že jsem tuto rychlost nedokázal nalézt hned v pátek při trénincích. Jsem šťastný, že se mi podařilo zvítězit v letošním hodnocení nováčků. Mám tuto cenu již ze tříd 125 i 250, je proto hezké získat stejné vítězství i v MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist