Známe termíny prezentací týmů MotoGP™

Známe termíny prezentací jedenácti týmů královské kubatury MS silničních motocyklů.

Tým Gresini Racing zahajuje letošní prezentace jako první již v sobotu 20.ledna v tanečním klubu Discoteca Cocoricò v Riccione. Od 17.30 hodin je na programu představení týmů MotoE™ a Moto2™, v 18.30 hodin tým představí jezdeckou sestavu MotoGP™ v podobě Alexe Márqueze a Marca Márqueze.

Ducati Corse pořádá v lyžařském středisku Madonna di Campiglio v italských Dolomitech třídenní akci a v pondělí 22.ledna představí v 10.30 hodin tovární tým MotoGP™ (Francesco Bagnaia, Enea Bastianini) a tovární tým WSBK (Álvaro Bautista, Nicolo Bulega). Součástí prezentace bude i nový motokrosový tým Ducati.

Ve středu 24.ledna má v Riccione v 15.00 hodin termín prezentace tým Pertamina Enduro VR46 Racing s jezdci Marco Bezzecchi a Fabio Di Giannantonio. Tým Valentina Rossiho má nového titulárního sponzora a nového jezdce v podobě Di Giannantonia, který nahradil odchozího Mariniho.

Nový tým Trackhouse Racing, satelit Aprilie, představí jezdeckou dvojici Miguel Oliveira, Raul Fernandez, v pátek 26.ledna. První představení týmu proběhlo již koncem loňského roky, když tým Justina Markse předvedl stroje Aprilia v amerických národních barvách, které kdysi používal Nicky Hayden. Jaké ale budou skutečné barvy týmu pro sezonu 2024 uvidíme až během prezentace, která proběhne v Los Angeles.

Posledním týmem s termínem prezentace v lednu je GASGAS Factory Racing Tech3. V pondělí 29.ledna představí barvy továrního týmu GASGAS Augusto Fernandez a nováček v MotoGP™, mistr světa Moto2™ z roku 2023, Pedro Acosta. Čas a místo bude upřesněno později.

Od 1. do 3.února je v Sepangu Shakedown-Test MotoGP™ s testovacími týmy, nováčky a týmy výrobců s koncesí, což je Yamaha a Honda. V pondělí 5.února představí tým Monster Energy Yamaha tovární sestavu s Fabiem Quartararem a Alexem Rinsem, novou posilou tří ladiček. Od 6. do 8.února je na programu oficiální IRTA test královské MotoGP™.

On-line prezentaci spustí v pondělí 12.února Red Bull KTM Factory Racing v níž se představí jezdecká dvojice Brad Binder a Jack Miller. O den později 13.února představí tým HRC s jezdeckou dvojicí Repsol Hondy MotoGP™ Joanem Mirem a Luca Marinim. Ve čtvrtek 15.února se představí tým Lucia Cecchinella LCR Honda s jezdci Takaaki Nakagamim a Johannem Zarcem.

Den před dvoudenním oficiálním testem MotoGP™ v Kataru (19.-20.února), představí v neděli 18.února svůj tým Aprilia Racing. V barvách italského výrobce letos nastupuje dvojice Aleix Espargaró a Maverick Viňales. Tým má ambice bojovat o nejvyšší pozice v závodech i šampionátu.

Krátce před zahájením sezony 2024 je 28.února na programu prezentace týmu Prima Pramac Racing s jezdci Jorge Martinem, vicemistrem světa pro rok 2023, a nově příchozím Francem Morbidellim. Čas a místo pořádání doplníme, jakmile bude k dispozici.

Termíny prezentací týmů MotoGP™

  • 20. leden ... Gresini Racing, Discoteca Cocoricò, Riccione (ITA)
  • 22. leden ... Ducati Lenovo, Madonna di Campiglio, Trentino (ITA)
  • 24. leden ... Pertamina Enduro VR46 Racing, Palazzo dei Congressi di Riccione (ITA)
  • 26. leden ... Trackhouse Racing, Los Angeles (USA)
  • 29. leden ... GASGAS Factory Racing Tech3
  • 05. únor ... Monster Energy Yamaha, Sepang (MAL)
  • 12. únor ... Red Bull KTM Factory Racing (on-line)
  • 13. únor ... Repsol Honda
  • 15. únor ... LCR Honda
  • 18. únor ... Aprilia Racing, Katar
  • 28. únor ... Prima Pramac Racing

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist