Zemřel Garry Taylor

V úterý 30.ledna zemřel ve věku 74 let Garry Taylor, bývalý manažer továrního týmu Suzuki Grand Prix v královské kubatuře MS silničních motocyklů, který byl už u toho, když titul vyhrál v roce 1976 Barry Sheene (Suzuki).

Se Suzuki spolupracoval Garry Taylor od konce sedmdesátých let a od poloviny let osmdesátých vedl závodní tým Suzuki Grand Prix. Jako šéf týmu dvakrát vyhrál světový titul v královské kubatuře. Poprvé to bylo v roce 1993 s Kevinem Schwantzem, který byl pro Taylora jezdcem snů, a podruhé s Kenny Robertsem jr. v roce 2000.

V začátcích éry MotoGP™ zůstal Taylor v paddocku královské kubatury až do roku 2004 a byl v té době nejdéle sloužícím týmovým manažerem.

Dcera Garryho Taylora, Phoebe, oznámení o jeho odchodu oznámila slovy: „Nemůžu uvěřit, že to musím napsat. Tati, bojoval jsi tvrdě a dlouho. Odpočívej teď v pokoji. Ležíš na pohovce, obklopen milujícími psy, které jsi tak zbožňoval, konečně bez bolesti. Děkuji ti, že jsi přinášel dobrou náladu i v těch nejtemnějších chvílích a že jsi byl mým nejlepším přítelem. Konec jedné éry velkého člověka, který tolik znamenal pro tolik lidí.“

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist