Zelená byla v Sepangu vidět

Jezdci Kawasaki Racing Teamu testovali v Sepangu motocykly pro rok 2008, na nichž si připravovali základní nastavení.

V dalším přátelství s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-RR pokračoval na malajsijském okruhu americký jezdec John Hopkins, který patřil během všech tří testovacích dnů k nejrychlejším. Po testech ve Valencii definoval Hopkins několik základních věcí, které je potřeba upravit vzhledem k jeho jezdeckému stylu. Nyní byl Hopkins překvapen, že v tak krátké době dokázali japonští inženýři vše připravit tak, aby se mohl při testování věnovat dalším důležitým věcem. Po změně nastavení spojky, převodovky, motoru i podvozku byl Američan schopen dosáhnout na nejlepší čas, který kdy jezdec na zeleném stroji v Malajsii dosáhl. John Hopkins končil test velmi spokojený, připravený na finální práci této sezóny, kterou týmy MotoGP absolvují v závěru listopadu na okruhu Jerez de la Frontera.
Spokojen s výsledky testů byl i druhý z pilotů továrny Kawasaki Anthony West, i když mladý Australan byl trochu zklamaný, že nedokázal svým časem skončit blíže ke svému týmovému kolegovi. Navzdory tomu, že se během celého třídenního programu soustředil na nastavení motocyklu, spíše než na rychlé kolo, skončil West nakonec jako osmý nejrychlejší.
Anthony West
“Opravdu jsem se nesoustředil na rychlý čas, ale na to, abych co nejlépe nastavil můj motocykl. Bylo to pro mne důležité, protože když se tato práce dělala, já jsem ještě nebyl v tomto seriálu a v rozjetém šampionátu jsme poté nemohli již testovat. I když vím, že tato práce je směřována pro lepší výsledky v příštím roce, jsem zklamaný, že jsem to opravdu rychlé kolo nezajel. Celkově však mohu říci, že tyto tři dny byly pozitivní a mě se líbilo pracovat s týmem. Bylo by dobré zakončit rok rychlým časem, ale já jsem ještě nikdy v Jerezu na Kawasaki nejel. Na konci měsíce se ovšem chci na toto soustředit.“
John Hopkins
Dle zákulisních informací je smluvně vázán stále u Suzuki a ke svému testování s kawasaki se nemůže oficiálně vyjadřovat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist