Yamaha testem v Sepangu uzavřela sezonu 2017

Dva dny testovali jezdci tří ladiček na dráze Sepangu. Jednalo se o privátní zkoušky a s techniky japonského výrobce od pondělí intenzivně pracoval Valentino Rossi, Maverick Viñales a Johann Zarco. Tým Movistar Yamaha žádný oficiální komentář k testu nevydal. S prvním prosincem vstupuje v platnost zákaz testování, který skončí koncem ledna 2018.

Předmětem zkoušek bylo získat představu o směru vývoje pro první test roku 2018, který je v Sepangu koncem ledna. V Malajsii tak testovala dvojice tovární stáje Valentino Rossi a Maverick Viñales, plus jezdec Johann Zarco, jenž byl jediným zástupcem satelitu Yamahy, protože jeho týmový kolega Jonas Folger ještě není po virovém onemocnění v plné kondici.

Programem zkoušek měl být především nový motor ve spojení s novým podvozkem. Celkem čtyři různé varianty motocyklů v kombinaci modelů 2016 a 2017 měli k dispozici jezdci Movistar Yamahy, zástupce Monster Tech 3 testoval dvoje rozdílné specifikace M1.

Co se týče časů, tak neoficiální časomíra nabízí maximum Valentina Rossiho (na foto jeho přilba s mexickým motivem pro zimní testy) na 2'00,744 sekundy, Maverick Viñales byl na 2'01,045 sekundy a Johann Zarco zajel 2'02,496 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
vycapak přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist