Valentino Rossi na cestě za osmým titulem

Šestý titul mistra světa v řadě a osmý celkově, má na dosah italský jezdec Valentino Rossi, který má před posledním závodem této sezóny na čele šampionátu MotoGP osmibodový náskok.

Po závodě v americké Laguna Sece pro někoho nemožné, pro někoho nepochopitelné a pro někoho alarmující, se stalo skutečností. Když v Laguna Sece zvítězil Nicky Hayden v závodě MotoGP a Valentino Rossi zůstal stát s porouchaným motocyklem, mnoho fanoušků vidělo rozdíl 51 bodů mezi těmito jezdci jako definitivní tečku za vidinou dalšího světového titulu pro italský fenomén jménem Rossi. Nicméně Valentino Rossi zopakoval historii a během pěti závodů dokázal získat o 59 bodů více než americký jezdec Nicky Hayden, a i proto je nyní s osmibodovým náskokem na čele nejsledovanějšího šampionátu motocyklů. K absolutní spokojenosti nyní stačí Rossimu jediné – dojet druhý ve Valencii nebo jakýmkoliv způsobem se udržet za zády Nickyho Haydena.
Valentino Rossi
Jsem opravdu šťastný, že nakonec vedu šampionát. To je pro tuto chvíli nejdůležitější, dokonce i když jsem zklamaný, že jsem nevyhrál. Měl jsem dobrý start a v první zatáčce jsem se dostal dopředu. Věděl jsem, že moje rychlost není jako včera, protože bylo o deset stupňů chladněji a to nám dělalo trochu problém. Když jsem za sebou uviděl Colina, trochu mě to uklidnilo, protože jsem věděl, že mi pomůže jak bude moci. On absolvoval ohromný závod a já mu chci velmi poděkovat, jen mne mrzí, že dnes nebyl semnou na pódiu. Byl to pro mne velmi tvrdý závod, musel jsem jezdit stále na hranici, protože Kenny, Toni a Colin jezdili výborně. Před posledním průjezdem šikanou jsem věděl, že z ní musím vyjet jako první. Bohužel na cílové rovince byl Toni trochu rychlejší. Nakonec je to pro něj dobré, je to jeho první vítězství a on si ho po dnešním závodě zasloužil. Nyní je dva týdny volno, musím se uvolnit a soustředit se na Valencii, kde se chci pokusit o víkend jako byl tento. Samozřejmě chci poděkovat mému týmu a v něm každé osobě. Myslím si, že jsme dnes ukázali, že máme v Yamaze s Colinem skutečného týmového ducha. Opravdu jsem šťastný, že mohu v takovémto týmu závodit.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist