V testu MotoGP zajel nejrychleji Viňales

V pondělí testovali na okruhu v Jerezu jezdci královské kubatury MS silničních motocyklů. Nejrychlejší čas nastavil Maverick Viňales (Yamaha), druhý Alex Rins (Suzuki). Oba jezdci byli jediní s kolem pod minutu sedmatřicet sekund.

Španěl Maverick Viňales (Monster Energy Yamaha MotoGP ) patřil mezi hodně pilné závodníky, jelikož v testu zajel až 101 kol s maximem na 1'36,879 sekundy. Druhý Alex Rins (Team Suzuki ECSTAR) byl o 0,034 sekundy pomalejší a třebaže se v závěru hodně snažil, Viňalese nepřekonal. Rins byl zároveň poslední, kdo dnes překonal hranici 1'37s.

Třetí čas 1'37,310 sekundy nastavil Joan Mir (Team Suzuki ECSTAR), čtvrtý byl Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) a pátý Johann Zarco (Pramac Racing), jemuž na prvního chybělo 0,556 sekundy. Nejrychlejším nováčkem testu byl osmý Luca Marini (SKY Racing Team VR46), posledním v jedné sekundě byl další nováček, třináctý Enea Bastianini (Avintia Esponsorama Ducati).

Netestoval Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), který má problémy s pravým předloktím (nedostatečné prokrvení, ztráta citu, mravenčení) a nyní intenzivně řeší, jaký zvolit postup, zda operovat teď hned nebo až po domácí GP Francie v Le Mans.

Oficiální test MotoGP - Jerez (SPA)
Pondělí, 3.května 2021

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist