V roce 2006 nebude Honda pro Biaggiho !

HRC sice nakonec nechala Biaggiho ve Valencii jet (prece jen, co kdyby…?), ale zaroven rozhodla, ze v roce 2006 nedostane “Riman” tento japonsky motocykl.

Honda ma uz zrejme Maxe Biaggiho plne zuby, vcetne jeho kritiky motocyklu RC211V a nekonecnych nic neresicich diskuzich v depu staje Repsol. Na coz ale reagoval v sobotnim veceru ve 20.08 ve Valencii Daniel Torras – Sponsorship-Manager JTI (Camel, Winston) nasledovne: “Odchazime od Ponse, nebot neslouhlasime s tim, ze Biaggi nedostane na rok 2006 od Hondy zadny zavodni material. Ale zustaneme nadale v MotoGP a hledame jineho noveho partnera.”
A odstartoval etapu hledani, kam umistit Biaggiho. Ptal se jak u Kawasaki, tak u Suzuki, ohledne tretiho motocyklu. Ale obe tovarni staje diplomaticky s diky odmitly.
”Bylo by to velmi tezke. Kazdy Superstar ma svoje jedinecne vlastnosti. Max ma jiste potencial, kdyz najde znovu spravne prostredi, tak muze jeste dnes zajet vynikajici vykony, ale…”, rekl Harald Eckl, manager Kawasaki.
“Je uplne jedno, kolik Camel nabizi, my nedame Biaggimu motocykl za zadnych podminek. Max ma uz 34 let a potrebuje motocykl, na kterem muze vitezit a rozhodne nema cas jeste dva roky vyvijet nasi motorku”, odmitl nabidku Camelu Paul Denning, manazer Suzuki.
Camel puvodne nabidl Ponsovi 12 milionu dolaru, ovsem za podobne vysokou sumu by mohl mit Sito Pons tovarni Yamahy s Rossim a Edwardsem ci minimalne tym Tech-3-Yamaha s Robertem Rolfem (25 let) a Caseym Stonerem (20).
Yamaha Racing
Valentino Rossi (ITA)
Colin Edwards (USA)
Stale ovsem chybi hlavni sponsor tovarniho tymu Yamahy, a tedy i novy nazev.
Yamaha Tech 3
Casey Stoner (AUS)
Roberto Rolfo (ITA)
Repsol Honda
Nicky Hayden (USA)
Daniel Pedrosa (SPA)
Fortuna Honda
Marco Melandri (ITA)
Toni Elias (SPA)
Pons Honda
Carlos Checa (SPA)
Alex Barros (BRA) ???
Konica Minolta Honda
Makoto Tamada (JPN)
HRC konecne potvrdila, ze i Japonec Makoto Tamada obdrzi dva motocykly Honda na pristi rok, ovsem zrejme na rozdil od 6 dalsich Hond pojede znovu na Bridgestonech.
Suzuki MotoGP Team
John Hopkins (USA)
Chris Vermeulen (AUS)
Kawasaki Racing Team
Shinya Nakano (JPN)
Randy de Puinet (FRA)
Kawasaki Racing Team ztratil hlavniho sponzora firmu Fuchs.
Ducati Marlboro
Loris Capirossi (ITA)
Sete Gibernau (SPA)
V nedeli potvrdila Ducati, ze Sete Gibernau bude v roce 2006 “Marlboro Cowboy”. “Tesime se na Seteho, je jeden z nejsilnejsich jezdcu MotoGP, je talentovany a utocny ! A ani v tomto pro neho tezkem roce, mnohokrat dokazal, ze se nevzdava !”, rekl prezident Ducati Federico Minoli.
A sam Sete to komentoval nasledovne: “Po takove sezone potrebuji zmenu, a u Ducati najdu novou motivaci.”
d´Antin Pramac Ducati
James Ellison (GBR)
Jose Luis Cardoso (SPA)
Mocne spanelske sponzorske penize zajistily pro Jose Luis Cardosa misto v teto spanelske staji.
Team Roberts Honda
Kenny Roberts (USA)
Team WCM – Ducati ???
Alex Hofmann ???
???

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist