V Liverpoolu FIM oceňovala mistry světa, a to včetně Haniky a Krajčoviče

V sobotu uspořádali v Liverpoolu slavnostní ceremoniál FIM Awards 2023, jehož se zúčastnili všichni mistři světa v motocyklových disciplínách. V závěru letošní sezony převzali jednotliví mistři světa FIM zlaté medaile z rukou představitelů FIM v čele s prezidentem Jorgem Viegasem. Mezi oceněnými byl také český závodník Karel Hanika, který vyhrál světový titul v MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů a Ervín Krajčovič, vítěz letošního ročníku FIM Flat Track.

Viceprezident FIM Giovanni Copioli a ředitel komise FIM pro okruhové závody Paul King, předávali medaile v kategorii okruhových závodů, kde byli jezdci Todd Ellis (FIM sidecar), Emmanuelle Clement (FIM sidecar pro spolujezdce), Karel Hanika (FIM EWC-vytrvalostní závody), Mattia Casadei (FIM MotoE™), Jeffrey Buis (FIM World Supersport 300), Nicolo Bulega (FIM World Supersport), Ángel Piqueras García (FIM JuniorGP™), Jaume Masia (FIM Moto3™ Grand Prix) a Pedro Acosta (FIM Moto2™ Grand Prix).

Čech Ervín Krajčovič (FIM Flat Track) byl na pódiu společně s ředitelem komise FIM pro dráhové závody Armandem Castagnem a legendou Barry Briggsem. Ti předali zlaté medaile také jezdcům jako Rasmus Karlsson (FIM Speedway Youth - SGP3), Mateusz Cierniak (FIM Speedway do 21 let - SGP2), Martin Haarahiltunen (FIM Ice Speedway) a Martin Smolinski (FIM Long Track).

Promotérská legenda FIM Francois Ribeiro předal medaile v kategorii vytrvalostních závodů silničních motocyklů, které získali za celkové vítězství ve světovém šampionátu FIM Endurance Team - YART Yamaha a mistři světa FIM Endurance - Niccolo Canepa, Marvin Fritz a Karel Hanika.

Poslední oceněnou kategorií byli absolutní mistři světa, jímž zlaté medaile předal prezident FIM Jorge Viegas. Mezi oceněnými byl Lucian Benavides (FIM v rallye - RallyGP), Toni Bou (FIM v trialu - TrialGP), Steve Holcomb (FIM EnduroGP), Bartosz Zmarzlik (FIM Speedway GP - SGP), Jorge Prado (FIM MXGP), Álvaro Bautista (FIM World Superbike), a Francesco Bagnaia (FIM MotoGP™ Grand Prix).

Náš tip

VIDEO

Oceněných mistrů světa bylo v jednotlivých kategoriích FIM samozřejmě mnohem víc, celkem osmapadesát z šesti různých oblastí motocyklového sportu. Jorge Viegas, prezident FIM, během slavnostního včera uvedl: „Udílení cen FIM je pokaždé výjimečná událost a dnes večer se Liverpool připojil s podporou ACU k velkým jménům v historii této akce. Je skvělé, že se tolik našich mistrů FIM sešlo na jednom místě a v jednom čase, což všichni přítomní vřele ocenili. Rád bych poděkoval každému, kdo jakýmkoli způsobem přispěl k tomu, že sezona 2023 byla tak úspěšná. Dnešní večer byl dokonalý způsob, jak ji oslavit a uzavřít. Již nyní plánujeme a připravujeme se na to, aby rok 2024 byl ještě lepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist