V dramatu na Sepangu skončil Abraham desátý

Český jezdec Karel Abraham se ve velice dramatickém závodě v Malajsii umístil na desátém místě a získal šest bodů do celkového pořadí šampionátu. Lehký déšť provázel již nedělní start kategorie MotoGP.

Podmínky se kolo od kola zhoršovaly a závodní dráha začala připomínat rozvodněný potok. Abaja zpočátku bojoval sám se sebou a hodně ztrácel. Postupem času začal zajíždět lepší časy a i přes velkou nepřízeň počasí se udržel v sedle svého motocyklu.

Z důvodu nebezpečného stavu trati byl závod sedm kol před koncem přerušen červenou vlajkou a dlouho se rozhodovalo o jeho restartu. Ten nakonec nepřišel a závod byl ředitelem závodu ukončen v pořadí, které platilo v posledním kompletně dokončeném kole.

Karel Abraham (Cardion AB Motoracing)
GP Malajsie, závod MotoGP - 10.místo, MS 14.místo


„Dnešní závod byl jeden z nejhorších, které jsem kdy jel. S podmínkami jsem se nemohl od začátku vůbec srovnat. Byl jsem hrozně nervózní a netahal jsem za plyn tak, jak bych měl. Pak jsem si na to strašné mokro trošku zvykl a začal jsem konečně závodit. Výsledek byl na časech vidět. Možná bych ještě mohl předjet jezdce před sebou, ale na kdyby se nehraje. Se svým dnešním výkonem jsem velice nespokojený.“

Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing, závod komentoval slovy: „Podle výsledku by se mohlo zdát, že je důvod k optimismu, ale opak je bohužel pravdou. Karel zpočátku vůbec nezávodil a nejvíce bojoval se svojí vlastní psychikou. Počasí sice bylo takové jaké bylo, ale pro všechny úplně stejné. Jsem naštvaný, protože takhle se v MotoGP jezdit nedá. Budeme muset najít řešení, jak z této situace ven.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist