V aktuální sezóně MotoGP nejvíce padá Marc Márquez

Sezóna MotoGP je téměř ve své polovině. Jezdci mají aktuálně pauzu, během které jsou mnozí na dovolené a jiní léčí svá zranění po pádech. Těch má zatím na kontě nejvíce Marc Márquez, a to přesto, že se tří víkendů nezúčastnil a zmeškal dvě neděle.

Trápení Marc Márqueze pokračuje. Poté, co dal do pořádku zraněnou ruku z roku 2020, nedojel letos jediný nedělní závod. V úvodním kole v Portimau spadl a zlomil si záprstní kůstku na pravém palci, přičemž vynechal tři následující závody. Velké ceny ve Francii a Itálii rovněž nedokončil. V Německu během warm-upu ošklivě upadl a rozhodl se nedělní klání vynechat, v Assenu si pak zranění zhoršil dalším pádem a do závodu rovněž nenastoupil.

Jezdec Hondy je však i přesto dle statistik aktuálně nejvíce padajícím jezdcem v MotoGP. Nejčastěji padal právě na zmíněném Sachsenringu, kde skončil v kačírku hned pětkrát. Vinu dává závodník především motorce, která aktuálně patří k nejhorším na gridu. V Německu to s ní dle svých slov vzdal někdy mezi kvalifikací a sprintem, kdy jel už tak přes limit a nechtěl více riskovat.

Na stejné listině skončili na druhém místě Alex Márquez, který však startoval ve všech osmi závodech, a Joan Mir. Jedenáct pádů má na svém kontě Augusto Fernandez, deset Jack Miller a devět Aleix Espargaro. Pokud nebudeme počítat Pola Espargara, který se vážně zranil hned během úvodního závodního víkendu sezóny, nejméně padajícím stálým jezdcem MotoGP je se čtyřmi výlety do kačírku Francesco Bagnaia.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist