Úžasné double-podium pro Rizla Suzuki

Chris Vermeulen a John Hopkins získali pro továrnu Suzuki další skvělý výsledek, když se v závodě Grand Prix San Marina dokázali prosadit až na pódium.

Po výborném startu z prostředku třetí řady se dokázal Chris Vermeulen prosadit na čtvrtou pozici v úvodní zatáčce. Během prvního kola se posunul o další místo, když předjel Valentina Rossiho. Stejně dobrý start měl i John Hopkins, který se držel za vedoucím Casey Stonerem. Když Vermeulen v šestém kole předjel svého týmového kamaráda, předvedli oba jezdci v modrém spanilou jízdu za druhým a třetím místem v cíli závodu MotoGP. Dvojité pódium zažil tovární tým Suzuki naposledy v roce 2001. Nyní Rizla Suzuki absolvuje jednodenní testování na stejném okruhu, ze kterého se poté přesune do portugalského Estorilu, kde MotoGP za čtrnáct dnů pokračuje.
Chris Vermeulen (2. místo – Suzuki/Bridgestone)
Jsem velmi šťastný, že jsem na pódiu. Na začátku roku jsem prohlásil, že tam před koncem roku budou obě Suzuki a jsem rád, že jsme to nyní dokázali. Jsem rád, že jsem před Johnem, ale samozřejmě blahopřeji jemu i celému týmu za tento vynikající výsledek. Než jsme sem přijeli, neměli jsme žádná data, ale Suzuki a Bridgestone odvedly fantastickou práci, aby nám daly co nejlepší materiál pro tento nový okruh. Měl jsem dobrý start a dokázal jsem se dostat přes několik soupeřů. Tady je těžké předjíždět a mě ještě zbývalo předjet Valentina a Johna, což jsou opravdu dva z nejtěžších soupeřů. Když jsem je předjel, pokusil jsem se chytit Caseyho. Myslel jsem, že se mi to podaří, ale domnívám se, že jsem trochu více opotřeboval moje pneumatiky a tak mi v závěru závodu zase poodjel. Ještě jednou bych rád poděkoval Tomovi a celému týmu, také všem chlapcům od Bridgestone.
John Hopkins (3. místo – Suzuki/Bridgestone)
Co mohu říci? Dvě Rizla Suzuki na pódiu – takže to nebyl příliš špatný den. Měl jsem velmi dobrý start, což bylo rozhodující. Byl jsem rád, že jsem se vyhnul nehodě v první zatáčce. Chtěl jsem se zavěsit za Caseyho a držet se ho. Pneumatiky Bridgestone pracovaly dobře, motorka také vypadala dobře. Měl jsem ovšem jeden problém, když jsem tvrdě jezdil tak mi podklouzlo přední kolo. Trochu mě to vystrašilo, což mě stálo nějaký čas. Moje časy na kolo se poté trochu zpomalily. Slyšel jsem, že za mnou jezdí Chris. Když mě předjel, věděl jsem, že pojede rychle. Pokusil jsem se za ním držet. Zavěsil jsem se za něj až do mého problému s kolenním sliderem, který se mi při jednom tvrdším kontaktu uvolnil. Jeho opětovné upevnění mě zdrželo. Jsem rád, že jsem týmu a Suzuki zajistil tuto pozici. Dnes to byl od nás ohromný výkon. Nyní se pokusíme při zítřejších testech udělat další zlepšení. Pak jedeme do Estorilu, kde bych mohl mýt opět šanci.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist