Týmy motocyklového šampionátu testují v Barceloně

Závodem Velké ceny Katalánska to pro některé týmy světového šampionátu v Barceloně nekončí, protože v pondělí absolvují týmy MotoGP plánovaný jednodenní oficiální test. Proto všichni doufají, že jim počasí nezkomplikuje jednu z mála možností, jak účinně vyzkoušet novinky pro další průběh sezony.

Nové věci mají v Montmeló v plánu vyzkoušet u Ducati, kde bude testovat trojice závodníků Andrea Dovizioso s Calem Crutchlowem a Andrea Iannonem plus jejich testovací jezdec Michele Pirro. Na dráze bude rovněž japonská Suzuki s jezdcem Randy De Punietem, kde bude jejich cílem po posledních testech v Japonsku a Austrálii další měření sil s konkurencí MotoGP. Jak Ducati, tak Suzuki plánují v testu pokračovat také v úterý a ve středu.
V Barceloně bude rovněž testovat dvojice tovární Yamahy Valentino Rossi a Jorge Lorenzo, jenž se během týdne přesunou k privátnímu testování na okruhu MotorLand Aragón. Chybět při testování nebude dvojice tovární Hondy Marc Márquez a Dani Pedrosa nebo nováčci jako Pol Espargaró, Broc Parkes a Scott Redding.

Tým NGM Mobile Forward Racing má na pondělí plánován test nových podvozků a elektroniky, takže na Aleixe Espargara s Colinem Edwardsem čeká spousta práce.
Jezdec kategorie Moto2 Dominique Aegerter má v pondělí premiéru v sedle motocyklu třídy MotoGP, protože bude testovat s týmem Avintia Blusens. Švýcar v Montmeló zůstane také v úterý, protože to už bude testovat se svým týmem Technomag carXpert a na dráze budou také ostatní jezdci z prostředí šestistovek jako například dvojice Esteve Rabat a Mika Kallio (Marc VDS Racing) nebo Maverick Viňales (Paginas Amarillas HP 40). Chybět ale bude jeho týmový kolega Luis Salom, který je v nemocnici po operaci prstu, který si zranil pádem v závodu Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist