Tým Repsol Honda o Estorilu

Daniel Pedrosa havaroval v pátém kole portugalského kola světového šampionátu třídy MotoGP, s sebou do štěrku vzal i v tom okamžiku vedoucího jezdce celkové klasifikace a svého týmového kolegu Nicky Haydena.

Věc v motoristickém sportu ne zrovna často vídaná se stala během závodu Grand Prix Portugalska, třídy MotoGP. Jezdci týmu Repsol Honda, který má ve svém středu Nickyho Haydena a Daniela Pedrosu, namísto spolupráce v boji o světovou korunu, zbytečně riskují při vzájemném předjíždění a nebezpečnými manévry vystavují sebe a svůj tým do situací, které jsou nejen laickému publiku k smíchu. Poslední kapkou k zamyšlení nad strategií tohoto továrního týmu japonské Hondy byl atak Pedrosy na Haydena, který v pátém kole estorilského závodu ukončil s největší pravděpodobností alespoň na několik dnů přátelství mezi oběma jezdci tohoto týmu.
Dle tiskové zprávy týmu Repsol Honda nezvládl Pedrosa nájezd do levotočivé zatáčky, do které najel příliš rychle. Pokusil se sice vyhnout svému týmovému kolegovi Haydenovi, nicméně nepodařilo se to a jak Hayden, tak i Pedrosa cestovali do paddocku jako tandemisté osoby, jenž na svém skútru vozila z okruhu odpadlé závodníky. Nicky Hayden je nyní v celkovém pořadí na druhém místě, kde na vedoucího Valentina Rossiho ztrácí osm bodů. V posledním závodě se tak bude muset spolehnout nejen na své jezdecké umění, ale i na to, zda si Pedrosa uvědomí kdo mu dává plat a pomůže Nickymu v boji o korunu.
Nicky Hayden
Opravdu nevím co říci, bolí to. Zvolil jsem pro závod tvrdou pneumatiku, o které jsem doufal, že dlouho vydrží dobrá. Nemohl jsem uvěřit, jak pohodlně se mi v úvodních kolech jelo. Jezdil jsem o hodně rychleji než Edwards a chystal jsem se ho na brzdy předjet. Začal jsem uvažovat o souboji s Valentinem. Nečekal jsem, že Dany zavře oči a nechá mě jet, ale rozhodně jsem nečekal, že udělá toto. Oba jsme profesionálové. Dany později přišel za mnou do mého obytného automobilu, promluvili jsme si a pak si podali ruku. Tento víkend jsem ukázal, že se nechystám vzdát bez boje. Stále věřím, že jsem silný. Toto nebyl jeden z mých nejlepších okruhu a přijel jsem sem a byl jsem rychlý, dokonce jsem vyhrál jeden trénink, kvalifikoval se do první řady a během úvodu závodu získal dobrou rychlost. Ve Valencii se může stát cokoliv a proto právě teď potřebuji Danyho pomoc. Doufám proto, že jeho ruka bude v pořádku. Řekl jsem mu, že je zde způsob, jak mi může pomoci – pokud budeme ve Valencii první dva jezdci v cíli závodu, pak je titul ještě možný. To je závodění.
Daniel Pedrosa
Co mohu říci? Udělal jsem chybu a opravu se omlouvám. Je to poprvé, kdy jsem v tomto povolání udeřil do jiného jezdce. Během šesti let se mi to ještě nestalo ani v tréninku, ani v závodě. Nakonec se to stalo v nejhorším případě, ve kterém se to stát mohlo. Jsem velmi nešťastný. Chci se Nickymu omluvit, protože jsem udělal chybu. Nickymu jsem již říkal, že toho lituji a rozumím tomu, že je rozrušený. Přeji si, abych to mohl změnit. Nechtěl jsem ho v tom okamžiku předjíždět. Brzdil jsem do zatáčky a v tom okamžiku se mi zvedlo mé zadní kolo. Pak se dotklo opět země a já získal zase rychlost. Nedokázal jsem to ubrzdit a již jsem pak neměl kam jet. Mám zlomený malíček, ale naštěstí je čas na to, abych do Valencie byl v pořádku.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist