Tým CryptoDATA RNF MotoGP™ přišel o místo v sezoně 2024

Satelitní tým Aprilie má problém. Potom, co většinový vlastník týmu RNF, CryptoDATA, odvolal ředitele týmu Razlana Razaliho, přichází rozhodnutím Výběrové komise MotoGP™ o dvě místa na startovním roštu královské kubatury pro sezonu 2024.

Už nějakou dobu spekulují média o finančních nesrovnalostech v platbách CryptoDATA MotoGP™, a třebaže ti to popírají, Dorna v pondělí oficiálně potvrdila, že Výběrová komise MotoGP™, složená z členů FIM, IRTA a Dorna Sports, se rozhodla nevybrat tým CryptoDATA MotoGP™ pro sezonu 2024.

V oficiálním prohlášení se dále píše: „K tomuto rozhodnutí nás zavázaly opakované přestupky a porušení smlouvy o účasti, které mají vliv na veřejný obraz MotoGP™. Výběrová komise bude posuzovat žádosti o zařazení nového nezávislého týmu využívajícího stroje Aprilia na startovní rošt třídy MotoGP™ pro rok 2024. Další informace o této záležitosti budou včas následovat.“

Ve Valencii se hodně spekuluje o tom, že americký milionář Justin Marks, majitel úspěšného týmu Track House NASCAR, má velký zájem o převzetí tohoto týmu a to komplet i s personálem. Jezdci, Miguel Oliveira a Raul Fernandez, mají smlouvy s Aprilii platné pro rok 2024.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist