Továrna Honda před dvoustým vítězstvím

Tovární tým Repsol Honda se připravuje na závod v Catalunyi, který by mohl pro japonskou továrnu znamenat dvousté vítězství v nejprestižnější kategorii.

Velmi úspěšný start do své kariéry jezdce třídy MotoGP zaznamenává v letošním roce španělský mladíček Daniel Pedrosa, který nejenže obsadil aktuální čtvrté místo celkové klasifikace, ale především dokázal zvítězit i v jednom z letošních závodů, když se radoval v čínském Shanghai. Do Montmeló tedy přijíždí Pedrosa již v pozici jednoho z favoritů závodu a bude tedy jen na něm, jak dokáže s touto rolí naložit.
"Opravdu necítím větší tlak, když startuji před domácím publikem," říká Dany Pedrosa. "Vždy chci dosáhnout na nejlepší výsledek, jaký můžu získat. Není však tajemstvím, že za mnou přijde na okruh mnoho lidí a já bych jim chtěl tímto poděkovat za jejich fantastickou podporu. Myslím si, že společně s týmem odvádíme dobrou práci, potřebujeme tedy i nadále udržet naší koncentraci."
Společně s Pedrosou se v továrních barvách Hondy pochopitelně představí i Nicky Hayden, americký jezdec, který má v celkovém pořadí 99 bodů, tedy stejný počet jako Loris Capirossi, pro kterého mluví pouze lepší umístění v jednotlivém závodě. Nicky Hayden se zcela jistě pokusí odpoutat Capirossimu na čele šampionátu, pomoci by mu k tomu mohlo i jeho další pódium. Jen dodejme, že továrna Honda má na svém kontě 199 vítězství v nejprestižnější kategorii, čeká tedy na jubilejní dvoustovku.
"Okruh Catalunya je docela rychlý, má několik velmi rychlých zatáček," říká Nicky Hayden. "V minulosti jsem tam jezdil celkem rychle, a proto se tam těším i letos. Tento víkend zahájí tři rychle po sobě navazující závody, musím tedy z toho vytěžit maximum, protože je zde v sázce opravdu hodně. Vím jak důležité je odstartovat tyto tři týdny závodění. V Catalunyi jsem testoval i závodil, znám tedy ten okruh dobře. Hodně mi pomáhají také davy španělských fanoušků."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist