Suzuki oficiálně potvrdila Lorise Capirossiho

Tovární tým Rizla Suzuki MotoGP oficiálně potvrdil Lorise Capirossiho jako jezdce pro šampionát MotoGP 2008.

Továrna Suzuki včera oficiálně oznámila, že pro seriál MotoGP 2008 angažovala italskou hvězdu Lorise Capirossiho, který se tak stal týmovým kolegou Australana Chrise Vermeulena. Zkušený Capirossi by měl stroj Suzuki GSV-R poprvé testovat již dnes, kdy začíná zimní příprava na okruhu Valencia.
Loris Capirossi
Jsem opravdu šťastný, protože po pěti letech u Ducati přišel čas na změnu. Hodně jsem mluvil s chlapci od Suzuki. Je to pro mě opravdu velká výzva. Nemohu se již dočkat, kdy poprvé usednu na motocykl. Bude to pro mě i celý tým hodně důležité. Suzuki nyní jde ve svém, vývoji vpřed. Motocykl je dobrý a my máme ještě další tři možnosti, abychom ho ještě letos zlepšili. Nyní jsem stoprocentně motivován do tohoto projektu, mám ve svých rukách novou hračku. Až poprvé usednu na tento motocykl, bude to pro mne nejlepší okamžik. Jsem v Grand Prix 18 sezón a tak chci nyní své tělo připravit na 110%. Chtěl bych se opět pokusit bojovat o titul.
Paul Denning – manažer týmu Rizla Suzuki MotoGP
Závodní tým, ale i všechen vedoucí personál u Suzuki, je velmi potěšen oznámením, že Loris je nový jezdec pro rok 2008. On nám dodá zkušenost, rozhodnutí a vzrušení pro tým Suzuki MotoGP, který bude motivován k vítězství znalostí a sebedůvěrou. Rok 2007 nebyl pro Lorise nejlepší, ale nemáme nejmenších pochybností v jeho schopnosti vyhrávat, jak ukázal například v Japonsku. Suzuki zlepšila svůj motocykl a já si jsem jistý, že Lorisova znalost ve vývoji GSV-R pomůže. Také věřím, že to bude dobrý kolega pro Chrise. Jsem si jistý, že budou každý víkend tvrdě bojovat, ale také i společně pracovat na zlepšení. Smlouvu s Lorisem vnímáme jako další krok Suzuki v cestě za ziskem světového titulu.!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist