Statistiky třídy 250 ccm před GP Malajsie

Jak si vedli aktéři třídy 250 ccm na okruhu Sepang International Circuit v minulosti si můžete přečíst v tomto článku.

* Pokud Jorge Lorenzo dojede do 11. místa, stane se Mistrem světa pro rok 2007, a to bez ohledu jak skončí Andrea Dovizioso v Sepangu a Valencii.
* Jorge Lorenzo vyhrál závod třídy 250 ccm v loňském roce, což byl jeho první start v této třídě na tomto okruhu, protože v roce 2005 nesměl v závodě startovat (trest za srážku s Alexem de Angelisem v předchozím závodě toho roku – Motegi).
* Naposledy kdy Andrea Dovizioso havaroval v závodě Grand Prix bylo v Sepangu 2005. Od té doby Dovizioso skončil v 35 závodech 34-krát v Top Ten. Jediný nedokončený závod od Sepangu 2005 bylo letošní Misano, kdy mu stop vystavila závada motocyklu.
* Alex de Angelis skončil poslední dva roky v Sepangu na pódiu. Po prvních deseti závodech této sezóny, kdy De Angelis dojel vždy mezi nejlepší čtveřicí, nedokázal v posledních pěti závodech ani jednou skončit mezi čtyřmi nejlepšími.
* Hiroshi Aoyama startoval v Sepangu třikrát, ovšem pouze jednou byl v cíli klasifikován – 5. místo v roce 2005 (po vítězství v kvalifikaci).
* Alvaro Bautista vloni zcela ovládl závod třídy 125 ccm a po vítězství v kvalifikaci a nejrychlejším rekordním kole v závodě, se radoval z vítězství stylem start-cíl.
* Héctor Barbera vloni vyhrál kvalifikaci, v závodě ovšem havaroval. Bylo to jeho poslední kvalifikační vítězství
* Mika Kallio během své kariéry v GP 125 získal v Sepangu třikrát druhé místo.
* Thomas Lüthi při své cestě za světovým titulem v roce 2005 v Sepangu zvítězil v závodě třídy 125 ccm.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist