Rozlobený "The Doctor"

Smlouva Yamahy s Lorenzem hodně naštvala Valeho, který doslova řekl: "To jsem si od Yamahy nezasloužil!"

Ačkoliv v roce 2008 řekl Valentino Rossi: "Svou motocyklovou kariéru ukončím u Yamahy", tak nyní chce své rozhodnutí přehodnotit. A co je důvodem?


Nyní ovšem osminásobný mistr světa uvažuje trochu jinak. Má to totiž hodně společného s novou smlouvou Jorge Lorenza! Takže půjde Vale po skončení smlouvy v roce 2010 k Ducati nebo nazpět k Hondě? 


Jako průměrný jezdec ve středu pole rozhodně "The Doctor" skončit nechce a jasně říká: "Někdo takový jako Valentino Rossi musí zakončit kariéru na samé špici! Pokud bych byl závoděním unaven, nebo jezdil na pátých místech, tak raději skončím!" říká dále vedoucí jezdec šampionátu MotoGP.
  

"Doposud měly velké továrny jen jednoho špičkového jezdce. A nyní má Yamaha dva. To je nějaká nová strategie. Ta se může postarat o výborné výsledky, ale také o debakl", myslí si tovární jezdec Fiat Yamahy.


"Investuji hodně moc práce a času do vývoje motorky. Normálně dělám tuto práci jen pro  sebe.  A nyní ji dělám i pro svého největšího rivala. Opravdu, myslím si, že něco takového jsem si nezasloužil, tedy po tom všem, co jsem pro Yamahu odvedl. Ale rozhoduje Yamaha...", říká dost naštvaně Rossi a dodává: "V červnu 2010 se rozhodnu, co bude dále. Jestli zůstanu u Yamahy nebo půjdu jinam. Díky situaci s Lorenzem se totiž hodně změnilo!", vysvětluje dál Vale.


A celkem zajímavý názor, ostatně podporující Rossiho říká legendární Giacomo Agostini, 15-ti násobný mistr světa: "Když jsem v roce 1965 přišel k MV Agustě, tak Mike Hailwood odešel koncem roku k Hondě. 1973 pak kníže Agusta přijal do týmu Phila Reada, a já šel 1974 k Yamaze. Neboť dva špičkoví jezdci jsou pro tým příliš mnoho. Dřív nebo později musí jeden pryč!"


A na otázku, komu tedy božský "Ago" vlastně fandí, Rossimu nebo Lorenzovi, odpovídá Ital:  "Lorenzo by mně mohl pomoci, abych tak rychle neztratil svůj rekord 122 vítězných závodů Grand Prix".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist