Rossi má pro ”La 100km dei Campioni” nabitou startovní listinu

Ve dnech 12. a 13. ledna se na ranči Valentina Rossiho v Tavullii uskuteční devátý ročník závodu "La 100km dei Campioni". Závod na sto kilometrů pořádali vždy v závěru kalendářního roku, tentokrát jeho termín posunuli na začátek ledna.

Na akci "La 100km Dei Campioni", kterou Valentino Rossi pořádá na svém motoranči, jsou zvány hvězdy dvou kol z celého světa. Ne jinak tomu bude letos. Hlavní hvězdou bude samozřejmě samotný devítinásobný mistr světa Rossi a jeho svěřenci z Akademie VR46 jako je dvojnásobný mistr světa MotoGP™ Francesco Bagnaia, dnes tovární jezdec Hondy Luca Marini, jezdec MotoGP™ Franco Morbidelli a Marco Bezzecchi, plus Celestino Vietti a Andrea Migno.

To ale není všechno, protože z královské kubatury MS silničních motocyklů nastoupí také další jezdci jako Pedro Acosta, Augusto Fernandez a Fabio Di Giannantonio. Mezi startujícími je rovněž úřadující mistr světa FIM Enel MotoE™ World Championship Mattia Casadei a nechybí ani jezdci královské třídy MS superbiků Danilo Petrucci, Remy Gardner, Tito Rabat a Michael Ruben Rinaldi.

Závod na 100 kilometrů, který v listopadu 2022 kvůli nepřízni počasí přesunuli ze soboty na neděli, vyhrála jezdecká dvojice Lorenzo Baldassarri/Elia Bartolini, na druhé pozici skončila sestava Valentino Rossi/Luca Marini a třetí místo obsadili jezdci Celestino Vietti/Niccolo Antonelli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist