Repsol pokračuje ve spolupráci s Hondou další dva roky

Španělská energetická společnost Repsol a japonský výrobce Honda prodloužili smlouvu o spolupráci na další dva roky, takže jejich úspěšné spojenectví bude trvat minimálně do roku 2020 s tím, že v roce 2019 oslaví pětadvacetileté výročí.

K prvnímu podpisu smlouvy mezi Repsolem a Honda Racing Corporation (HRC) došlo v roce 1995. Tehdy ještě nikdo netušil jak moc úspěšné partnerství to bude jelikož od té doby získalo v jejich barvách titul mistra světa královské kubatury celkem třináct jezdců a doteď vyhráli jezdci Repsol Hondy celkem 163 závodů a to včetně zatím toho posledního z TT Assen 2018.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit prodloužení naši spolupráce s Repsolem o další dva roky,“ uvedl prezident HRC Yoshishige Nomura. „Příští rok pětadvacetileté výročí stanoví dosud nejdelší a nejúspěšnější svazek tohoto druhu v MotoGP, na což jsme velmi hrdí.“

V roce 2019 bude Repsol a HRC slavit pětadvacetileté výročí, což bude s novou sestavou týmu MotoGP, jelikož právě od roku 2019 začíná éra jezdecké dvojice Marc Márquez a Jorge Lorenzo. Každopádně zisk 163 vítězství a 419 umístění na stupních vítězů 500ccm/MotoGP je především zásluhou jezdců jako Mick Doohan, Álex Crivillé, Valentino Rossi, Nicky Hayden, Casey Stoner, Dani Pedrosa a Marc Márquez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist