Redding může bojovat o přední příčky, věří Bautista

Britův bývalý týmový kolega Álvaro Bautista nevylučuje možnost, že Scott Redding dokáže v sedle tovární specifikace Hondy RC213V bojovat o přední pozice nebo třeba zajet na stupně vítězů, což je něco, co se španělskému jezdci v barvách týmu Fausta Gresiniho podařilo v posledních třech letech celkem třikrát.

Začátkem února zahájí Španěl Álvaro Bautista společně s týmem Gresini Racing přípravu na premiérovou sezonu v rámci spolupráce s Aprilii a Scott Redding, který právě loni u Gresiniho absolvoval svůj první ročník v MotoGP s produkční Hondou RCV1000R, dostal pro sezonu 2015 tovární specifikaci RC213V s níž bude závodit s novým týmem na startu královské kubatury MotoGP Marc VDS.

Na rozdíl od Bautisty, který jel Hondu s brzdami Nissin a odpružením Showa, bude Scott Redding závodit s prototypem osazeným brzdami Brembo a odpružením Öhlins. Tato kombinace mu vyhovuje a podle Bautisty může dvaadvacetiletému Britovi umožnit bojovat o přední příčky.
„Scott byl na tom s materiálem jako já, jednou nahoře, jednou dole, když na některých okruzích motorka fungovala bezvadně a na některých zase vůbec,“ uvedl Álvaro Batista v rozhovoru pro Motorcycle News. „S novým materiálem ale získá mnohem větší konzistenci a myslím, že tady má Scott opravdu dobrý potenciál.“

„Už s produkční motorkou zajel dobré závody a nyní má šanci jet tovární motorku. MotoGP není snadná kategorie, takže musí pracovat mnohem intenzivněji a tvrději, aby se udržel předních jezdců, ale jsem přesvědčen, že bude bojovat blízko předních příček,“
dodal Španěl závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist