Quartararo má po operaci palce, Zarco vyvázl bez zranění

Hlavní závod Motul TT Assen nedokončila po vzájemné kolizi dvojice Francouzů Fabio Quartararo (Yamaha) a Johann Zarco (Ducati). Tovární jezdec Yamahy ve třetím kole závodu MotoGP™ ztratil kontrolu nad svým litrovým prototypem, spadl a těsně za ním jedoucí Zarco nedokázal zareagovat a do motorky narazil. Zarco měl bolesti v oblasti prstů pravé ruky, Quartararo si zhoršil zranění palce u nohy, pádem v závodu si vykloubil loket a celou levou stranu měl hodně potlučenou.

Kontrola v lékařském centru TT Assen vyloučila v případě Fabia Quartarara nové zlomeniny, nicméně světový šampion královské kubatury z roku 2021 utrpěl pohmožděniny na levé ruce a lokti. Při nehodě se také zhoršilo zranění palce na levé noze, který si Francouz zlomil začátkem týdne při běhu v Amsterdamu. Proto byla nutná jeho operace. V pondělí večer tovární tým Yamaha na sociálních sítích oznámil, že fanoušci Fabia Quartarara můžou být klidní, jelikož operace palce levé nohy proběhla úspěšně.

Po pádu ve třetím kole závodu MotoGP™ se jen těžce zvedal Johann Zarco, který narazil do stroje padajícího Quartarara. Přesto byl na nohou dřív než jeho krajana a okamžitě k němu zamířil, aby mu pomohl na nohy. Přesně opačná situace, jaká byla v Německu, kde Zarca sestřelila padající Márquezova Honda a ten kolem ležícího Francouze jen prošel, aniž by zjistil, co mu je.

K samotné nehodě Johann Zarco uvedl: „Nechtěl jsem na začátku příliš riskovat. Měl jsem dobrý pocit, nicméně podmínky přilnavosti byly pro všechny jezdce velmi špatné. Překvapilo mě, že Fabio měl takové problémy. „V první zatáčce jsem se snažil Fabia předjet, ale neúspěšně. V šesté zatáčce se jeho motorka hodně vychýlila, takže jsem chtěl v sedmé zatáčce získat potřebnou rychlost, abych ho následně předjel. Jenže Fabio přišel o předek a havaroval. Jel těsně přede mnou a já byl tak blízko za ním, že jsem se jeho motorce nedokázal vyhnout. Bylo to velmi rychlé.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist