Pro sezonu 2017 je cílem 24 motorek třídy MotoGP

Letošní ročník odstartovalo jednadvacet stálých závodníků, to znamená jednadvacet motocyklů třídy MotoGP. Pro sezonu 2017 je ale cílem promotéra navýšení poštu strojů na čtyřiadvacet litrových prototypů.

Vzhledem k tomu, že rakouská KTM avizovala vstup do MotoGP v roce 2017 s dvoučlennou jezdeckou sestavu (prvním jezdcem je již potvrzený Bradley Smith), je nyní plánovaný počet na třiadvaceti motocyklech, takže zůstává k dispozici jedno volné místo.

Čtyřiadvacet motorek na startu je přesně stav, pokud by ideálně všichni zúčastnění výrobci (Aprilia, Ducati, Honda, KTM, Suzuki, Yamaha) do soutěže nasadili jak své dva stroje továrního týmu, tak dva pro týmy satelitní. Dnes je stav takový, že Honda má v šampionátu celkem pět motorek, Yamaha čtyři, Aprilia a Suzuki po dvě a Ducati jich má osm.

V letošním roce na startovním roštu nevidíme týmy jako například Forward Racing, Ioda Racing nebo také český AB Motoracing. Každopádně volné místo je nyní ve hře pro všechny a uzávěrka pro vážné zájemce je do 29.dubna 2016. Jednotlivé žádosti pak bude posuzovat komise složená z členů FIM, Dorna a IRTA.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist